UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Як доглядати за кошеням

Новонароджене кошеня потребує правильного догляду, щоб рости здоровим та щасливим. Крихітні клубочки щиро люблять своїх господарів та кожного дня радують їх. Але тільки від вас залежить, скільки тепла та збалансованого харчування отримає ваш улюбленець.

Ми відповідаємо для вас на самі поширені запитання.

Як доглядати за новонародженим кошеням?

Дбайливий догляд за кошенятами, які щойно народилися забезпечує мама-кішка. Для харчування їм цілком достатньо її молока, як основного джерела поживних речовин. Тому основну увагу зосередьте на вітамінізованому та висококалорійному харчуванні для кішки. Як годувати кошенят без кішки – спеціальною молочною сумішшю і ні в якому разі не молоком з-під корови, яке погано перетравлюється.

Як годувати новонароджених кошенят:

  • перші два дні – кожні 2 години
  • до тижня – кожні 3 години
  • до двох тижнів – кожні 4 години
  • до трьох тижнів – кожні 6 годин
  • до місяця – 4 рази в день.

З місячного віку кошеняті можна давати спеціальний вологий корм (обираємо за віком) і при необхідності згодом можна переводити на сухий.

Подбайте, щоб у малечі була суха м’якенька підстилка і тепла, зручна хатинка. Після кожного годування обтирайте кошеня теплою вологою марлею або льняною тканиною. Виконуйте легкий масаж животика по колу.

Як доглядати за вже «самостійним» кошеням?

Пухнастий улюбленець повинен мати власне місце, де він спить, лоток, місце для мисочок, де ви насипатимете корм для маленьких кошенят, кігтеточка (дряпка) і не забудьте про окреме місце для активних ігор. Найкраще для цього підходить міні-містечко з поличками та нірками, щоб котику було де лазити, стрибати й ховатися.

Коли можна купати кошеня?

Після трьох-чотирьох місяців. Купання у теплій воді допускається раз на два місяці. Раз на тиждень важливо розчісувати шерсть, а також чистити вуха спеціальним розчином. Раз на два тижні обережно підстригайте кігтики спеціальними ножицями. Щоденно вологим тампоном протираємо ніс та очі.

Чим краще годувати кошеня в різні періоди?

У 2 місяці кошеняті поступово можна вводити прикорм.

Наступний крок – визначитися, чим годувати кошеня віку 3 місяців.

Змішаний тип годування, ні в якому разі, не можна застосовувати. При такому харчуванні кошеня, ви не зможете правильно розрахувати кількість вітамінів, яка дуже необхідна малечі. Допускаються два варіанти:

  • їжа, яка готується вдома (натуральне харчування)
  • сухий або вологий корм для кошенят від виробника.

Якщо на питання, чим годувати маленьких кошенят, ви відповіли – сухий корм, важливо, щоб пухнастики випивали свою норму води в день. Якщо ваш улюбленець п’є мало, краще підбирати для нього вологі корми.

Коли потрібно переходити на корм для дорослих котів?

Рік життя – і це вже нова зовнішність, поведінка та потреби вашого улюбленця. Високопоживний корм для кошенят для нього буде надто калорійним. Але дорослий раціон важливо змінювати поступово. Що давати їсти кошеняті? Спершу трохи розбавляти харчування для малечі дорослим кормом (у пропорції 70 на 30) і аж до повноцінної заміни та переходу на корм для котів

Рейтинг кормів для кастрованих і стерилізованих кішок 2023
Рейтинг кормів для кастрованих і стерилізованих кішок 2023
Читати більше
Як правильно обрати корм для котів?
Як правильно обрати корм для котів?
Читати більше
Сухі корми для здоров’я зубів у кішок
Сухі корми для здоров’я зубів у кішок
Читати більше