UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Все про Британських кішок: особливості характеру, догляд та годування

Заводчики кішок цінують британців за спокійний характер і врівноваженість, що доповнюється розкішним зовнішнім виглядом і впевненістю в собі. Британські кішки легко приживуться у маленькій квартирі сам на сам із господарем і водночас будуть раді великій та гучній родині з дітьми. Незворушність, розум і показність – британська порода кішок повністю відповідає бездоганній репутації англійця.

Походження породи повертає нас у часи Римської імперії, коли перші предки сучасних британських кішок прибули на землі Британії на кораблях разом із легіонерами. А процес селекції вже здійснювали безпосередньо англійці в кінці дев'ятнадцятого століття. Гаррісон Вейер зіграв основну роль у виведенні цієї породи.

Предки британців виживали при суворому кліматі, однак сьогодні британець – цілком домашня тварина. Вони люблять охайність і догляд. У відносинах з господарем – це рівна й гармонійна дружба.

Як зрозуміти, що перед вами британець? Це товстенька, але не велика кішка, схожа на плюшеву іграшку. Милі ведмежата мають круглі щічки, невеликі вуха та приплюснутий ніс. У великих очах світяться гідність й розум.

Особливості британських кішок і гордість – їхня щільна шерсть. На дотик вона й справді плюшева і складно зупинитися й перестати гладити таку кішку. Породи бувають з довгою та короткою шерстю, а відмінність полягає тільки в шубці, всі інші дані однакові.

Якщо ви знаєте все про британських кішок, то колір зможете обрати до душі:

  • сіро-блакитні (шкіра блакитна, а шерсть сіра),
  • шоколадні,
  • білі,
  • чорні,
  • шиншили,
  • камео,
  • всі види таббі,
  • біколор (коли основний колір поєднується з білим),
  • сіамські.

Характер британської породи: якому господареві підходить?

Популярність британця в його лагідності. Це розумні вихованці, які мають тисячі потреб, особливих процедур догляду та харчування. На перший погляд, це стримані кішки, проте до господаря вони проявляють щиру любов і відданість. Вони цінують час і увагу, приділену їм. І відповідають ще більшою взаємністю. Однак не вимагають, щоб з ними носилися весь день.

Якщо ви часто чули історії про мстивих кішок, які псують речі і меблі, якщо їм щось не сподобалося – це не про британців. Якщо у вас британська кішка, характер її буде спокійним, як у справжньої аристократки. Британці люблять ігри, але не ганяють по квартирі стрімголов. Вони люблять свою людину, але не страждають від довгої самотності, поки вона на роботі або ж їде у справах. Британські кішки не вибирають «ватажка зграї» в особі окремого члена сім'ї, вони розглядають сім'ю в цілому як свою зграю.

Що стосується прояву любові – британці легко йдуть на контакт і підходять самі до господаря, щоб їх погладили та приголубили. Однак вони не сидітимуть на ваших колінах весь день. Такі кішки потребують особистого простору і усамітнення так само як і спілкування. Тому не нав'язливі. І не люблять надміру уваги та поцілунків.

Якщо у вас вже є доброзичливий кіт, ви можете сміливо привести в будинок британську кішку. Британці легко уживаються з іншими тваринами, якщо в них немає агресії і при правильному знайомстві.

Красиве хутро британця – обов’язки господаря

Розкішна шубка британця потребує регулярного вичісування – догляд за шерстю британських кішок здійснюється щодня. У котів буває період линяння, тому в такий час варто перейти на корм для британців, який містить спеціальні засоби для виведення шерсті зі шлунка. Адже кіт постійно приводить себе до ладу по-своєму і вилизує довгу шерсть. Кішку можна за бажанням підстригти у грумера, однак обов’язку вичісування ви таким чином не позбудетесь.

Британські кошенята: який підібрати догляд?

Гігієна та догляд за британськими кошенятами звучать легко: очистити вушка та оченята. За чистотою очей важливо стежити і протирати «слізки», які можуть утворюватися в підвищеній кількості. Для вушок змочуємо ватку (можна ватний диск) і протираємо. Купальні процедури для британця – швидше рідкісний ритуал. Однак якщо малюк дуже брудний, його можна скупати. Важливо, щоб вода не потрапила йому до вух.

Раз на два-три тижні варто підстригати прозору частину кігтів. Для цього рекомендується придбати спеціальну кігтерізку. Регулярно перевіряйте стан зубок вашого улюбленця – найкраще під час візиту до ветеринара, адже можливо знадобиться видалити зубний камінь.

Малюку важливо, щоб лоток був вчасно вичищений, інакше він пройде повз і залишить «нагадування» про себе біля лотка. Щеплення можна робити кошенятам вже починаючи з трьох місяців, тому варто запланувати на цей час візит до ветеринара. Також не забудьте про виведення зовнішніх паразитів і глистів. Це стосується в тому числі й тих вихованців, які живуть виключно в квартирі і не виходять на прогулянки на вулицю. Така процедура проводиться кожні три-чотири місяці. Чим годувати британське кошеня? Найкраще підібрати спеціалізований корм з вітамінами і добавками для активного росту і розвитку малюка.

Види шампунів для собак
Види шампунів для собак
Читати більше
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Читати більше
Декоративні породи собак
Декоративні породи собак
Читати більше