UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

7 правил здорової кішки

Разом з пухнастим клубочком в будинку поселяється радість. Любов і турбота нерозривно пов'язані з відповідальністю за здоров'я і життя кішки. Будь-який господар мріє про те, щоб життя пухнастого улюбленця було довгим. А щоб кішка була здоровою, а ви слухали вдячне муркотіння радимо ознайомитися з основними правилами і рекомендаціями для господарів котиків і кішечок будь-якої породи.

План щеплень

Після того, як кошеня переступив ваш поріг, зверніться до ветеринара. Він розпише графік майбутніх щеплень. Так ви захистите тварина від всіляких захворювань, і отримаєте довідку для перевезення вихованця в подальшому.

Правильне харчування

Те, що їсть кішка формує її здоров'я. Надлишок їжі при мінімальних фізичних навантаженнях часто призводить до ожиріння. Набір ваги провокує розвиток цукрового діабету і порушення ендокринної системи. Вибирайте збалансовані корми для котів преміум-класу. Не забувайте про вітаміни для кішок, які можна придбати в спеціалізованих зоомагазинах.

Також включайте в раціон харчування пухнастого улюбленця траву. Справа в тому, що кішки є одними з найбільш охайних домашніх тварин. Вони очищають свою шерсть шляхом вилизування. В процесі цього в шлунок потрапляє шерсть. Її скупчення може привести до серйозних проблем з травленням і навіть загибелі кішки. Щоб її видалити необхідна порція трави, яка дратує шлунок і викликає блювоту. Таким чином він і звільняється від грудок шерсті. У зоомагазинах можна знайти спеціальні препарати і лікувальні корми, які розчиняють клубки шерсті і виводять їх з організму кота.

Своєчасна дегельмінтизація

Глисти однаково небезпечні для дорослих кішок і маленьких кошенят. Проводити профілактичні заходи проти глистів фахівці рекомендують двічі на рік. Але в той самий день, коли ви принесли в будинок маленький клубочок шерсті про це варто подбати в першу чергу. Зараження кошенят може бути внутрішньоутробним, а тварина з глистами буде відмовлятися від їжі і у неї з'явиться блювота. Перед вакцинацією ветеринари радять проводити дегельмінтизацію, так як в умовах зниженого імунітету легко заразитися глистами.

Шкірні паразити

Тварина з блохами поводиться неспокійно, розчісує місця укусів і травмує шкірні покриви, які можуть стати причиною проникнення інфекцій. На ринку існує багато засобів для позбавлення від шкірних паразитів. Мазі, спреї, шампуні і різні препарати допомагають їх позбутися, а спеціальні нашийники захищають від їх появи.

Не менш небезпечні і кліщі. Вони можуть стати причиною розвитку демодекозу і інших шкірних захворювань. Після прогулянки на вулиці оглядайте шкіру і лапи тварини на їх наявність.

Природні інстинкти

Заточування кігтів належить до найулюбленіших занять кішки. Так роблять всі тварини роду котячих і цьому категорично не можна перешкоджати. Щоб кішка не зіпсувала оббивку або килим, подбайте про спеціальне пристосування для цього. Його можна купити в зоомагазині або виготовити самостійно з дерева і грубої тканини або мотузки. Привчати тварину до певного місця заточування краще з дитинства, інакше вам не уникнути зіпсованих меблів в домі.

Не лікуйте тварину самостійно

При будь-яких симптомах краще звернутися до ветеринара. Використовувати поради друзів, і займатися самолікування пухнастого друга вкрай небезпечно. Досвідчений ветеринар призначить правильне лікування і вчасно нагадає про профілактичні заходи і щеплення.

Статевозрілий вік: як бути?

Дорослі коти можуть доставляти господарям масу неприємностей у вигляді міток. Позбутися від їх запаху досить складно. Щоб позбавити себе від таких незручностей, кота краще каструвати. Тільки тоді необхідно ретельно стежити за його раціоном, щоб не виникло проблем з ожирінням.

Що стосується самок, то для захисту від появи потомства проводять стерилізацію. Але якщо кішка на вулицю не виходить, то цієї процедури можна уникнути.

А наостанок, хочеться сказати, любіть своїх вихованців і вони будуть вдячні вам за турботу і любов, а правила здорової кішки допоможуть продовжити перебування кішки поруч з вами і зробити її життя більш повним.

Засоби по догляду за вухами собак
Засоби по догляду за вухами собак
Читати більше
Як відучити цуценя кусатися?
Як відучити цуценя кусатися?
Читати більше
Як кішки вибирають з ким спати?
Як кішки вибирають з ким спати?
Читати більше