UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

7 правил здорової собаки

Для кожного господаря здоров'я пухнастого друга стоїть на першому місці. Коли собака активний під час прогулянок, а відвідування ветеринара відносяться до розряду планових оглядів, то і немає приводів для занепокоєння. Відмова від їжі, різні симптоми хвороб і незвичайна поведінка вихованця змушують задуматися про загальне здоров'я собаки.

Фахівці та ветеринари впевнені, що певні правила не тільки продовжують життя чотирилапим друзям, але і роблять їх життя повноцінним. Що ж впливає на здоров'я собаки і як людина може допомогти вихованцеві бути здоровим?

Чистота навколишнього середовища

Небезпеки переслідують вихованця не тільки на вулиці. В умовах квартири теж можна підхопити хворобу. Особливу небезпеку для собаки складає пил і пилові кліщі. Тому радимо частіше проводити процедуру очищення повітря, вологе прибирання і прання домашнього текстилю. А пухові ковдри та подушки краще віддавати на дезінфекцію.

Шкідливі вихлопи автотранспорту і промислові викиди також небезпечні для тварини, як і для людини. Тому прогулянки за містом або в лісі будуть корисні як для господарів, так і для тварини.

Хороший догляд

Якість догляду за вихованцем впливає на його зовнішній вигляд і на здоров'я всіх органів. Важливо дотримуватися всіх рекомендацій фахівців з приводу утримання тієї чи іншої породи собак. Стрижка та регулярне вичісування - обов'язкова умова гарної шерсті. Влітку занадто довга шерсть може стати причиною перегріву, а коротка - сонячного опіку. Тому такі послуги краще замовляти у професіоналів.

Деякі породи собак не можуть обійтися без купань у відкритих водоймах. Щоб купання тварини не стало причиною хвороби, після кожного з них важливо мити собаку чистою водою.

Ще одна сторона догляду - довгі кігті. Вони не тільки виглядають не естетично, але і доставляють собаці масу незручностей. Тому за їх довжиною необхідно стежити і вчасно вкорочувати.

Якісне і правильне харчування

Харчування - половина здоров'я вашого вихованця. Сучасні сухі корми для собак та вологі корми для собак завжди повинні відповідати критеріям якості, тому їх важливо підбирати з особливою відповідальністю.
Важливо, щоб у складі корму для собак був комплекс всіх необхідних мінералів і мікроелементів для здоров'я собаки. Корми для собак преміум-класу відповідають всім необхідним вимогам і добре насичують організм тварини. При правильному та збалансованому харчуванні собака буде активною, а її імунна система буде протидіяти проникненню інфекцій.

До питання про раціон вихованця належить вживання ласощів. Їх кількість необхідно суворо регулювати, так як надлишок в'яленого м'яса і сирних кульок в раціоні може викликати алергію або привести до набору ваги. Якщо зовсім не можете відмовити чотирилапому в ласощах, вибирайте в зоомагазинах менш шкідливі варіанти.

Оптимальна вага

Стабільна вагу собаки протягом усього дорослого життя є ознакою доброго здоров'я, а ось будь-які скачки в сторону схуднення або набору можуть негативно позначитися на роботі органів. Якщо є ризик набору ваги вихованцем, переглянете його раціон і виключіть з нього корми з великим вмістом вуглеводів.

Свіжа вода

Наявність чистої і свіжої води в мисці вашого вихованця виключає можливість зневоднення. Тому важливо вчасно її міняти та наливати тільки в чистий посуд. Будь-які мікроорганізми з застояної води можуть привести до різних захворювань.

Фізичні навантаження

Позитивно на здоров'я собаки впливають помірні фізичні навантаження. Щоденні прогулянки в лісі або парку допоможуть підтримувати вихованця в хорошій фізичній формі і стануть профілактикою ожиріння.

Психологічний стан

Собаки, як і люди схильні до стресу. Вони дуже добре відчувають настрій свого господаря, тому категорично забороняється використовувати вихованця як "грушу для биття". Він може надовго запам'ятати вашу неувагу або прояв грубості. Але не забувайте про виховання тварини. Правильне дресирування в ранньому віці допоможе уникнути проблем з характером собаки в майбутньому.

Дотримуючись простих правил утримання свого вихованця, ви зробите його перебування поруч з вами комфортним і тривалим.

Як доглядати за кошеням
Як доглядати за кошеням
Читати більше
За якими ознаками розпізнати, що Ваш собака відчуває біль
За якими ознаками розпізнати, що Ваш собака відчуває біль
Читати більше
Виховання та початкові етапи дресирування кішок
Виховання та початкові етапи дресирування кішок
Читати більше