UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Чи знаєте ви? Кілька цікавих фактів про кішок

Добре чують лише молоді кішки – після 5-ти років слух у них понижується, а в старості вони стають майже зовсім глухими.

Чи знаєте Ви: Що органи чуття у кішки розвинені набагато краще, ніж у людини та інших тварин. До органів чуття у кішки відносяться вуса, вібриси та чутливі волоски, розміщені над верхньою та нижньою губами і над очима. Напрямлені вони в різні сторони. Саме вони допомагають орієнтуватись кішці в повній темноті. Якщо кішка з якоїсь причини втрачає чутливі волоски, їй важко орієнтуватись в просторі.

Чи знаєте Ви: Що зір у кішки приблизно у 6 разів кращий, ніж у людини. Однак вона не здатна розрізняти деякі кольори. Кішки прекрасно бачать і в день, і в сутінках, оскільки у них великі, з широким розрізом, очі. Зіниці швидко реагують на світло, і відповідно з освітленням змінюють форму – від щілиноподібної до круглої. В темряві кішка не бачить нічого, і орієнтується за допомогою слуху та органів чуття.

Чи знаєте Ви: Що у кішки язик шершавий, оскільки його поверхня вкрита безліччю ороговілих бородавок, повернутих в сторону гортані, які називаються капілярними сосочками. Завдяки цим сосочкам кішка може перетирати любу м’ясну їжу. На кінчику язика, з боків і на основі розміщені смакові рецептори, згруповані навколо маленьких отворів. Ними кішка розрізняє деякі смаки їжі, але не всі – кішки не розрізняють, наприклад, солодкий смак. Одночасно шершавий язик кішки прекрасно допомагає їй у догляді за шерстю.

Чи знаєте Ви: Що подаючи голос кішка може видавати різноманітні звуки різної тональності – сліпий музикант з абсолютним слухом Марвін Кларк визначив, що у голосі кішки є понад 100 звуків.

Доктор Мілдрен Моелк провела докладний аналіз та ідентифікувала три основні групи звуків, які видають кішки:

  • Муркотіння – за допомогою цих звуків кішка може висловити свою радість або відчай (тому помилковою є думка про те, що кішка муркає від задоволення). Кішка може також муркати, відчуваючи недомагання.
  • Призиви – цими звуками кішка може щось вимагати, наприклад, привертати до себе увагу або просити їжу.
  • Крики – неприємні звуки котячого конце, які можна почути під час бійки котів або під час спаровування.

Чи знаєте Ви: Що кішка може висловлювати свої емоції за допомогою хвоста. Спостерігаючи за хвостом, Ви помітите, що його положення змінюється залежно від настрою кішки:

  • Хвіст піднятий вгору, майже вертикально, означає, що кішка рада Вас бачити і таким чином вітає Вас;
  • Коли хвіст швидко рухається назад–вперед – Ваша кішка не в гуморі і дуже роздратована;
  • Хвіст, високо занесений над головою (характерний переважно для самців), означає, що кіт отримав перевагу над суперниками;
  • Якщо хвіст рухається повільно і хаотично – Ваша кішка хоч і відпочиває, але насторожена.

Чи знаєте Ви: Що коли кішка лягла і демонстративно наставила животик – це означає, що вона Вам повністю довіряє і дозволяє обережно його погладити. Звичайно в будь-якій ситуації кішка агресивно захищає свій живіт – в цьому Ви зможете переконатись, погладивши животик кішки без її дозволу.

Чи знаєте Ви: Що кішки знаходять дорогу і повертаються додому не використовуючи зір, тому що вони чітко реагують на магнітне поле Землі. Коли на піддослідних кішок діяли сильними магнітами, вони втрачали орієнтацію і не могли повернутись додому.

Чи знаєте Ви: Що кішки здатні сприятливо впливати на перебіг та лікування серйозних психічних захворювань, серцевих розладів а також ушкоджень головного мозку, викликаних інсультами, крововиливами та травмами. На Заході кішок широко використовують у лікарнях, у спеціальних навчальних закладах для розумово відсталих дітей, а також у будинках престарілих.

Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Читати більше
Як обрати корм для свого улюбленця? Що потрібно знати при виборі корму?
Як обрати корм для свого улюбленця? Що потрібно знати при виборі корму?
Читати більше
Правила вигулу собак
Правила вигулу собак
Читати більше