UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Декоративні породи собак

Яку породу собак краще вибрати, якщо ви живете в невеликій квартирі? Маленькі породи з радістю влаштуються навіть на крихітній площі. Їм не потрібні тривалі прогулянки, а місце можна організувати на маленькому килимку або у кошику. Раціон для дрібних порід має бути правильно збалансованим, адже їм потрібні інші поживні речовини, ніж їхнім великим родичам.

Відкриті, доброзичливі, з хорошим настроєм і характером – декоративні собаки при першому погляді викликають почуття комфорту та позитивних емоцій. Вони легко вживаються з іншими тваринами, піддаються дресуванню – головне правильне виховання, час, проведений разом і, звичайно ж, любов.

Чихуахуа

Вага: 1,5-3 кг.

Зріст: до 30 см.

Крихітки-чихуахуа – найменші зі списку під назвою декоративні породи собак. На вулиці їх рідко побачиш без одягу, адже собаки часто тремтять. Причиною може бути прохолодна погода, радісний та схвильований стан або ж страх. Чихуа чудово підходять сім'ям з дорослими дітьми. А спокійний і врівноважений характер поєднується з почуттям гордості й безмежною любов'ю до свого господаря. Більше про догляд Чихуахуа читайте в нашій статті: Все про Чихуа Хуа: догляд, годування.

Йоркширський тер'єр (йорк)

Вага: 1,35-3,1 кг.

Зріст: до 22 см.

Енергійні та лагідні йорки володіють відважним серцем і захищатимуть свого господаря, навіть якщо інша собака набагато більша за них. Йорки добре запам'ятовують команди та піддаються дресируванню. Доброзичливі собаки маленьких порід легко вживаються з іншими тваринами, але з чужими можуть проявляти як ласку, так і ворожість. У будинку поводяться як господарі, але максимально віддані своїй людині.

Празький крисарік

Вага: 2,6 кг.

Зріст: до 23 см.

Празький крисарік створений для гармонії у вашому будинку. Інтелігентний характер не дозволяє собаці гавкати без упину, бурчати і проявляти поганий настрій. До чужинців крисарік ставиться з обережністю та підозрою. Але це не означає, що собака не йтиме на контакт. Навпаки, вона із задоволенням братиме участь у гучній вечірці, якщо ви познайомите її з кожним гостем, і вона зрозуміє, що їм можна довіряти.

Померанський шпіц

Вага: 1,9-3,5 кг.

Зріст: до 20 см.

Шпіци виглядають дуже мило. Здається, цей пухнастик постійно посміхається і створений для радісних ігор. Однак кишенькові собаки володіють сильним темпераментом і потребують активного господаря-лідера, інакше головними в сім'ї будуть саме вони. Шпіци – не порода для відпочинку, це порода для життя. Навіщо витрачати час на диван і сон біля ніг господаря, коли можна бігти, стрибати, гратися і при цьому заряджати своєю енергією всіх членів родини.

Японський хін

Вага: 2-5 кг.

Зріст: до 25 см.

Елегантні та розумні японці легко впишуться навіть у маленьку квартиру. Хіни активні, але ця активність впевнена, грайлива і не має нічого спільного з дратівливою метушнею. Якщо собака відчуває загрозу – відразу кинеться на захист своєї людини. Хай навіть безрозсудно. Хіни самодостатні і не ходять хвостиком за вашими тапочками, вони швидше почекають, коли ви звільнитеся і самі звернете на них увагу. І вже тоді нагадають, як весело проводити з ними час.

Папільон

Вага: 4,5-5 кг.

Зріст: до 28-30 см.

Той-спанієль з великими пухнастими вушками схожий на метелика. Грайливі та радісні, вони не сумують і наче завжди бачать все в райдужних кольорах. Папільони активні й із задоволенням досліджують весь навколишній простір. Однак добрий характер – це одночасно ніжність та чутливість. Тому собаки не переносять грубого і злого поводження. Тільки ласка, любов і розуміння – і папільон розквітне на ваших очах.

Мальтійська болонка (Мальтезе)

Вага: 3-4 кг.

Зріст: 21-25 см.

Болонки – активні члени своєї зграї, навіть якщо у цій зграї тільки вони і господар. Вони знають собі ціну і дружньо ставляться до навколишнього світу. Собаки легко ділять територію з іншими тваринами і не вступають з ними в конфлікти. Інші чотирилапі – потенційні друзі, з якими можна провернути чудову гру або витівку. Однак будьте готові, що болонка вимагає підвищеної уваги господаря до себе, щоб відчувати, що її люблять і цінують. Інакше прокидаються ревнощі, й інший улюбленець з  друга легко перетворюється на суперника.

Той-пудель

Вага: 2,5 кг.

Зріст: близько 25 см.

Якщо ви шукаєте собаку із золотим характером – це той-пудель. Цей песик не надміру активний, а отже – не буде вимагати виснажливих ігор. Однак без постійного контакту з сім'єю пудель відчуває себе самотнім. Тому не варто заводити цю породу, якщо ви самі рідко буваєте вдома. Без турботи й перебуваючи тільки поруч з чужими, собака буде не лише сумувати, а й відчувати себе непотрібною. Однак не варто думати про цілодобову компанію: достатньо прогулянки вранці, хорошої їжі й того, що скоро ви повернетеся додому, і у вас буде ще цілий вечір попереду для спільного проведення часу.

Брюссельський гріффон

Вага: до 3 кг.

Зріст: до 20 см.

Нехай вас не лякає серйозна зовнішність. Гріффони обожнюють, коли їм приділяють багато уваги. Вони завжди заряджені енергією, як пухнасті батарейки, і готові до спілкування. Тут головне не переборщити і не розпестити собаку, інакше вона наполягатиме на своєму, поки ви не дасте їй бажаного. Власник гріффона ніколи не буде сам, адже вірний друг всюди слідуватиме за ним, як приклеєний, готовий в будь-який момент продемонструвати свій велелюбний і цілувальний характер. Якщо ви любите активний відпочинок – гріффон завжди за будь-які вилазки з дому.

Кроляча такса

Вага: до 4,5 кг.

Зріст: 14-28 см.

Кроляча такса – мініатюрний і допитливий друг. Характер добрий. Однак якщо не виховувати собаку, з миленького пустунчика може вирости безрозсудний хуліган. Такси ревниві. Вони люблять свого господаря і вважають, що він безроздільно належить тільки їм. Люблять своє місце і свої іграшки. Тому ділитися нічим з вище перерахованого – не мають наміру. Карликові породи собак – сімейні тварини, чудово знаходять спільну мову і з дітьми, і з дорослими.

Пекінес

Вага: 3,2-6,4 кг.

Зріст: 15-23 см.

Пекінеси люблять неквапливий, умиротворений і позитивний розпорядок дня. Не дарма пекінеса часто можна зустріти в парку з літньою парою, яка насолоджується кожною хвилиною, проведеною на свіжому повітрі разом. Шум і метушня – не для цих тварин. Азійські породи міні собак примхливі й щиро вважають себе центром маленького Всесвіту своєї сім'ї. Якщо у пекінеса хороший настрій – він із задоволенням реагуватиме на смакоту та обійми. Але якщо настрій поганий, на контакт підуть неохоче.

Собака та кішка: як їх подружити в одному домі?
Собака та кішка: як їх подружити в одному домі?
Читати більше
7 правил здорової собаки
7 правил здорової собаки
Читати більше
Мейн куни: характер, особливості та годування
Мейн куни: характер, особливості та годування
Читати більше