UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Декоративні породи собак

Яку породу собак краще вибрати, якщо ви живете в невеликій квартирі? Маленькі породи з радістю влаштуються навіть на крихітній площі. Їм не потрібні тривалі прогулянки, а місце можна організувати на маленькому килимку або у кошику. Раціон для дрібних порід має бути правильно збалансованим, адже їм потрібні інші поживні речовини, ніж їхнім великим родичам.

Відкриті, доброзичливі, з хорошим настроєм і характером – декоративні собаки при першому погляді викликають почуття комфорту та позитивних емоцій. Вони легко вживаються з іншими тваринами, піддаються дресуванню – головне правильне виховання, час, проведений разом і, звичайно ж, любов.

Чихуахуа

Вага: 1,5-3 кг.

Зріст: до 30 см.

Крихітки-чихуахуа – найменші зі списку під назвою декоративні породи собак. На вулиці їх рідко побачиш без одягу, адже собаки часто тремтять. Причиною може бути прохолодна погода, радісний та схвильований стан або ж страх. Чихуа чудово підходять сім'ям з дорослими дітьми. А спокійний і врівноважений характер поєднується з почуттям гордості й безмежною любов'ю до свого господаря. Більше про догляд Чихуахуа читайте в нашій статті: Все про Чихуа Хуа: догляд, годування.

Йоркширський тер'єр (йорк)

Вага: 1,35-3,1 кг.

Зріст: до 22 см.

Енергійні та лагідні йорки володіють відважним серцем і захищатимуть свого господаря, навіть якщо інша собака набагато більша за них. Йорки добре запам'ятовують команди та піддаються дресируванню. Доброзичливі собаки маленьких порід легко вживаються з іншими тваринами, але з чужими можуть проявляти як ласку, так і ворожість. У будинку поводяться як господарі, але максимально віддані своїй людині.

Празький крисарік

Вага: 2,6 кг.

Зріст: до 23 см.

Празький крисарік створений для гармонії у вашому будинку. Інтелігентний характер не дозволяє собаці гавкати без упину, бурчати і проявляти поганий настрій. До чужинців крисарік ставиться з обережністю та підозрою. Але це не означає, що собака не йтиме на контакт. Навпаки, вона із задоволенням братиме участь у гучній вечірці, якщо ви познайомите її з кожним гостем, і вона зрозуміє, що їм можна довіряти.

Померанський шпіц

Вага: 1,9-3,5 кг.

Зріст: до 20 см.

Шпіци виглядають дуже мило. Здається, цей пухнастик постійно посміхається і створений для радісних ігор. Однак кишенькові собаки володіють сильним темпераментом і потребують активного господаря-лідера, інакше головними в сім'ї будуть саме вони. Шпіци – не порода для відпочинку, це порода для життя. Навіщо витрачати час на диван і сон біля ніг господаря, коли можна бігти, стрибати, гратися і при цьому заряджати своєю енергією всіх членів родини.

Японський хін

Вага: 2-5 кг.

Зріст: до 25 см.

Елегантні та розумні японці легко впишуться навіть у маленьку квартиру. Хіни активні, але ця активність впевнена, грайлива і не має нічого спільного з дратівливою метушнею. Якщо собака відчуває загрозу – відразу кинеться на захист своєї людини. Хай навіть безрозсудно. Хіни самодостатні і не ходять хвостиком за вашими тапочками, вони швидше почекають, коли ви звільнитеся і самі звернете на них увагу. І вже тоді нагадають, як весело проводити з ними час.

Папільон

Вага: 4,5-5 кг.

Зріст: до 28-30 см.

Той-спанієль з великими пухнастими вушками схожий на метелика. Грайливі та радісні, вони не сумують і наче завжди бачать все в райдужних кольорах. Папільони активні й із задоволенням досліджують весь навколишній простір. Однак добрий характер – це одночасно ніжність та чутливість. Тому собаки не переносять грубого і злого поводження. Тільки ласка, любов і розуміння – і папільон розквітне на ваших очах.

Мальтійська болонка (Мальтезе)

Вага: 3-4 кг.

Зріст: 21-25 см.

Болонки – активні члени своєї зграї, навіть якщо у цій зграї тільки вони і господар. Вони знають собі ціну і дружньо ставляться до навколишнього світу. Собаки легко ділять територію з іншими тваринами і не вступають з ними в конфлікти. Інші чотирилапі – потенційні друзі, з якими можна провернути чудову гру або витівку. Однак будьте готові, що болонка вимагає підвищеної уваги господаря до себе, щоб відчувати, що її люблять і цінують. Інакше прокидаються ревнощі, й інший улюбленець з  друга легко перетворюється на суперника.

Той-пудель

Вага: 2,5 кг.

Зріст: близько 25 см.

Якщо ви шукаєте собаку із золотим характером – це той-пудель. Цей песик не надміру активний, а отже – не буде вимагати виснажливих ігор. Однак без постійного контакту з сім'єю пудель відчуває себе самотнім. Тому не варто заводити цю породу, якщо ви самі рідко буваєте вдома. Без турботи й перебуваючи тільки поруч з чужими, собака буде не лише сумувати, а й відчувати себе непотрібною. Однак не варто думати про цілодобову компанію: достатньо прогулянки вранці, хорошої їжі й того, що скоро ви повернетеся додому, і у вас буде ще цілий вечір попереду для спільного проведення часу.

Брюссельський гріффон

Вага: до 3 кг.

Зріст: до 20 см.

Нехай вас не лякає серйозна зовнішність. Гріффони обожнюють, коли їм приділяють багато уваги. Вони завжди заряджені енергією, як пухнасті батарейки, і готові до спілкування. Тут головне не переборщити і не розпестити собаку, інакше вона наполягатиме на своєму, поки ви не дасте їй бажаного. Власник гріффона ніколи не буде сам, адже вірний друг всюди слідуватиме за ним, як приклеєний, готовий в будь-який момент продемонструвати свій велелюбний і цілувальний характер. Якщо ви любите активний відпочинок – гріффон завжди за будь-які вилазки з дому.

Кроляча такса

Вага: до 4,5 кг.

Зріст: 14-28 см.

Кроляча такса – мініатюрний і допитливий друг. Характер добрий. Однак якщо не виховувати собаку, з миленького пустунчика може вирости безрозсудний хуліган. Такси ревниві. Вони люблять свого господаря і вважають, що він безроздільно належить тільки їм. Люблять своє місце і свої іграшки. Тому ділитися нічим з вище перерахованого – не мають наміру. Карликові породи собак – сімейні тварини, чудово знаходять спільну мову і з дітьми, і з дорослими.

Пекінес

Вага: 3,2-6,4 кг.

Зріст: 15-23 см.

Пекінеси люблять неквапливий, умиротворений і позитивний розпорядок дня. Не дарма пекінеса часто можна зустріти в парку з літньою парою, яка насолоджується кожною хвилиною, проведеною на свіжому повітрі разом. Шум і метушня – не для цих тварин. Азійські породи міні собак примхливі й щиро вважають себе центром маленького Всесвіту своєї сім'ї. Якщо у пекінеса хороший настрій – він із задоволенням реагуватиме на смакоту та обійми. Але якщо настрій поганий, на контакт підуть неохоче.

Виховання та початкові етапи дресирування кішок
Виховання та початкові етапи дресирування кішок
Читати більше
Чим не можна годувати кішку
Чим не можна годувати кішку
Читати більше
Як доглядати за кошеням
Як доглядати за кошеням
Читати більше