UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Як привчити цуценя до туалету?

Беручи до свого дому цуценя важливо розуміти всю відповідальність за нового члена сім'ї. Тільки при грамотному підході можна виховати слухняного і вірного друга.

І якщо ви більшу частину часу проводите на роботі і не маєте можливості стежити за життям вихованця, доведеться витратити чимало сил і часу на привчання цуценяти до туалету. І тоді неприємні "несподіванки" у вигляді калюж на килимах не будуть засмучувати.

Як влаштувати туалет

Влаштувати місце для туалету можна кількома способами. Це може бути звичайна газета або одноразові пелюшки. Їх стелять в спеціальний лоток, бортики якого захищають від протікання.

У процесі привчання щеняти з дому тимчасово доведеться прибрати всі доріжки та килими.. Позбутися від запаху і випрати їх буде складно, оскільки в волокнах дуже сильно утримується бруд і неприємний запах.

Перед тим як поставити лоток, поспостерігайте за вихованцем. Зазвичай тварина вибирає місце, орієнтуючись на природні інстинкти. Місце розташування лотка краще не міняти, так цуценя швидше звикне до певного місця для здійснення туалетних справ.

Домашній туалет буде доречний в тих випадках, якщо у вас немає можливості вигулювати цуценя регулярно на вулиці. Але все ж найкращим варіантом позбавити себе від неприємних запахів і привчити собаку до дисципліни є здійснення "туалетних" справ на вулиці під час прогулянок.

Коли привчати

Звичайно, всі господарі хочуть, щоб цуценя ходило в туалет в належне місце з першого дня, а ще краще щоб він просився на вулицю. Але на практиці процес привчання вимагає чимало терпіння і сил. Як тільки цуценя переступить поріг нового будинку, необхідно починати привчання, інакше потім буде вдвічі складніше.

Придивіться до поведінки малюка. Поки він буде обнюхувати все навколо і шукати місце для туалету, будьте уважні особливо до темних кутків, які сподобалися собаці.

Слідкуйте, щоб всі лотки в будинку (а їх може бути кілька) були чистими, інакше тварина знайде більш підходяще місце.

Вчимо собаку проситися на вулицю

Частота вигулів собаки залежить не тільки від породи, але і від способу життя вашого вихованця. Якщо ваша собака відноситься до маленьких декоративних порід, то організація туалету будинку цілком доречна. Занадто активні собаки не можуть довго перебувати в квартирі, а люблять побігати на вулиці.

З чого ж почати привчання до туалету на вулиці?

  1. Перший вихід на вулицю необхідно здійснювати під особливим наглядом і після карантинних заходів (у разі недавніх щеплень).
  2. У віці до півроку виводити цуценя на вулицю необхідно до 5 разів на день. Це допоможе швидше навчитися справляти нужду в природних умовах.
  3. Краще проводити вигули після сну та їжі. Щоб собака розуміла, що робить все правильно після туалету похваліть її і почастуйте ласощами.
  4. Якщо ви вийшли на вулицю з метою дресирування, зачекайте поки собака сходить в туалет і потім починайте заняття.
  5. Підберіть правильні слова, щоб собака розуміла, що ви від неї очікуєте і тоді питання туалету буде проходити рефлекторно.
  6. У процесі привчання до вуличного туалету, не прибирайте лотки і пелюшки, поки не переконаєтеся, що собака розуміє де потрібно справляти нужду.

Якщо ви робите все правильно, а результату немає і тварина залишає калюжі в недозволеному місці, можливо психіка цуценя ще недостатньо сформувалася і потрібно ще час. Також причиною неправильної поведінки може бути стрес, якому часто піддаються тварини через покарання за проступки або агресію.

В інтернет-магазині PetsLike є все необхідне для того, щоб ваші собаки і кішки вели повноцінне життя і відчували любов своїх господарів. А досвідчені консультанти нададуть інформацію по кожній позиції і врахують всі побажання по доставці.

7 правил здорової кішки
7 правил здорової кішки
Читати більше
Породи великих собак
Породи великих собак
Читати більше
Рейтинг кормів для собак 2022 року
Рейтинг кормів для собак 2022 року
Читати більше