UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Як відучити цуценя кусатися?

Дорослі та маленькі собаки часто кусають своїх господарів за руки і ноги. Це пов'язано з багатьма причинами, але перш за все слід розуміти, що собака - зграйна тварина і серед "своїх" він постійно спілкується саме в такий спосіб. У процесі такого спілкування відбувається соціалізація цуценят і вони вчаться розуміти, хто ватажок зграї.

Беручи до свого дому маленького песика, йому не відразу зрозуміло, що Ви цей самий ватажок. Його потрібно цьому навчити шляхом дресирування і демонстрації свого авторитету.

З чого почати?

Якщо правильно підійти до вирішення проблеми, то відучити цуценя від "шкідливої" звички можна в максимально короткі терміни. Починати дресирування краще з півторамісячного віку. В цей час зуби цуценя з молочних змінюються на постійні.

Є кілька способів відучити цуценя кусатися і якщо ви хочете досягнути потрібного результату, краще використовувати їх всі.

  1. У той момент, коли ви бачите, що цуценя хоче вкусити, просто сховайте руки за спину. А коли він закриє пащу, почастуйте його ласощами. Це дасть цуценяті розуміння, що це правильний вчинок і кусати господаря не можна.
  2. Занадто грайливі вихованці кусаються і не усвідомлюють того, що роблять погано або заподіюють біль. Використовуйте в процесі ігор і тренувань іграшки, які пес може кусати.
  3. Ігноруйте укуси і не проявляйте занадто бурхливу реакцію по відношенню до вихованця. Ні в якому разі не можна карати тварину і застосовувати жорсткі методи, інакше кусати собака буде вас вже в знак протесту.

Будь-який послух і хорошу поведінку заохочуйте ласощами або звичайним собачим кормом.

Дресирування

Після чотиримісячного віку можна переходити до більш суворого виховання. У цьому віці тварина вже піддається дресируванню, а його характер все ще формується.

Перше, що ви можете зробити - це зайняти зуби домашнього улюбленця чимось корисним. Щеня хоче грати? Так чому ж не навчити його команді "Апорт!"? Так він і пограє і покусає м'яч, який ви йому кинете.

Після чотиримісячного віку виховання має бути максимально суворим, якщо ви хочете, щоб у вас виріс слухняний пес.

Цуценя має вивчити кілька команд, які допоможуть йому зрозуміти, що не можна кусатися. По-перше, "Фу!". Це сигнал про те, що собака негайно повинна припинити те, що вона робить або намагається зробити в даний момент. А по-друге "Місце!". Вона вказує вихованцеві на межі дозволеного.

Чому собака неслухняний

У зрілому віці відучити собаку кусатися дуже складно, а іноді практично неможливо. І якщо ви багато працюєте над його характером, а результатів немає, то перегляньте своє ставлення до цього процесу. Будь-який прояв агресії з боку господарів може перетворити собаку в зле тварина, яке відстоює свою територію і захищається.

Для початку потрібно побудувати з вихованцем довірчі відносини і тільки тоді приступати до навчання. Якщо щеня заляканий і перебувати в стані депресії нічого не вийде.

Досвідчені дресирувальники рекомендують кілька вправ:

  1. Потримайте за морду. Така методика добре працює з цуценятами або невеликими породами. Як тільки собака загарчить або спробує вкусити, затисніть їй морду і знерухомите щелепу. Так ви дасте собаці розуміння, що ви головний в домі.
  2. У моменти, коли собака проявляє агресію, її можна взяти за холку і трохи потрясти. Разом з цим супроводжуйте навчання забороняючими командами типу "Фу" або "Не можна". Так, ви знову дасте їй зрозуміти, що головний тут господар.
  3. Переверніть собаку на спину і погладьте її по животу. Робити це слід дуже обережно і тільки в моменти, коли собака максимально спокійна. Така вправа допомагає підкреслити верховенство господаря і визнання цього статусу.

Іноді маленькі цуценята не піддаються навчанню і господарі опускають руки. Але важливо не запускати цей процес, адже "шкідлива" звичка може вкоренитися і відучити дорослу собаку кусатися буде дуже складно. Будьте послідовні, а в інтернет-магазині PetsLike ви знайдете якісні сухі корми, консервовані корми, корисні ласощі та вітамінні комплекси для повноцінного життя вірного друга.

Каструвати кота чи ні?
Каструвати кота чи ні?
Читати більше
Алергія на котів і собак: причини, симптоми, як боротися?
Алергія на котів і собак: причини, симптоми, як боротися?
Читати більше
Засоби по догляду за вухами собак
Засоби по догляду за вухами собак
Читати більше