UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Які бувають шампуні для кішок

Для повноцінного життя ми купуємо пухнастим улюбленцям збалансовані сухі корми та вітаміни. Але про елементарні гігієнічні процедури теж не варто забувати.

Кішки дуже охайні тварини. Вони дбають про свою чистоту і гігієну щодня і вчать цьому підростаюче покоління. Але якою б охайної не була домашня улюблениця, бувають ситуації, коли їй необхідно купання зі спеціальними засобами. Це може бути дуже інтенсивне забруднення, підготовка до виставки або наявність паразитів.

Деякі господарі думають, що помити тварину можна і звичайним шампунем зі своєю полиці. Але цього ми не рекомендуємо робити. PH шкіри тварини - 7,5, а людини 5,5. Тому в звичних нам засобах багато лугу, який може привести до сильного свербіння.

При підборі шампуню важливо звернути увагу на його склад і призначення. Це зробить процес купання приємним для вас і вашого пухнастого друга.

Види шампунів

Залежно від форми випуску в зоомагазинах можна знайти різні продукти, які обіцяють зробити шерсть кішки не тільки чистою, але ще і блискучою і красивою.

  1. Рідкі. Це найпопулярніша форма випуску серед власників кішок. Рідким засобом зручно користуватися, він добре вимиває бруд, але при цьому може порушити роботу сальних залоз вихованця. Тому краще використовувати його в рідкісних випадках.
  2. Сухі. Ця форма являє собою пудру, якою просто посипають шерсть кота, а потім вичісують. Вона абсорбує шкірний жир і прибирає бруд. Сухі суміші добре підійдуть для тих господарів, чиї кішки дуже гостро реагують на купання з водою.
  3. Спреї. Така форма випуску відрізняється зручністю використання, але не всі коти добре реагують на звук, яких виходить від балончика під час використання. Спреї мають антистатичний ефект.

Косметичні засоби

Незалежно від форми випуску, шампуні для кішок можуть мати різне призначення. Окрему нішу займають звичайні косметичні засоби, які використовуються для очищення від бруду. Залежно від виконуваних функцій, шампуні можуть бути:

  1. Відтіночні. Такий засіб використовується перед виставками і покликаний підкреслювати природне забарвлення царської особи. Барвники в складі мають м'яку дію і не змінюють кардинально колір шерсті. У зоомагазинах можна знайти засоби  для білих, чорних, рудих і інших мастей.
  2. Від ковтунів. Після застосування таких шампунів шерстинки розгладжуються і отримують позитивний заряд. Крім того кожен волосок обволікається спеціальними речовинами, які спрощують розчісування, ковтуни не так швидко утворюються. Такі шампуні добре підходять для довгошерстих порід.
  3. Для сухої або жирної шерсті. Спеціальні компоненти в складах впливають на волосяні цибулини і допомагають нормалізувати роботу сальних залоз. Засоби для сухої шерсті додатково зволожують шкірні покриви і захищають шерсть від ультрафіолету. А спеціальні антибактеріальні компоненти нейтралізують надлишки шкірного сала.
  4. Для сфінксів і голих порід. Звичайний котячий шампунь не підійде для сфінксів і може стати причиною дерматиту. Тому мити їх шерсть потрібно використовувати спеціалізованими засобами.

Лікувальні засоби

Окремою групою виділяють засоби, які спрямовані на усунення шкірних захворювань і дефектів. На прилавках в цій серії можна знайти шампуні:

  • від лупи. Засоби мають антигрибковий ефект, нормалізують роботу сальних залоз і усувають лупу.
  • від алергії. Ці шампуні не лікують причину алергій, але усувають свербіж і почервоніння. У них нейтральний PH.
  • від лишаю. Засоби продаються у ветеринарних аптеках і призначаються за рекомендацією лікаря.
  • антибактеріальні. У складі є хлоргексин, який захищає кішку від шкірних інфекцій.
  • від кліщів і бліх. Засіб позбавить вихованця від паразитів. Такі засоби досить агресивні і токсичні, тому можуть нашкодити тварині, якщо не дотримуватися інструкції використання.

Коли і чим купати кота вирішувати вам. Не зловживайте цією процедурою і не купайте тварину без потреби. Так ви захистите вихованця від додатково стресу і позбавите себе від турбот.

В інтернет-магазині PetsLike ви знайдете не тільки корми і ласощі для хвостатих і пухнастих друзів, а й спеціальні косметичні засоби для чистоти і блиску шерсті.

Поведінка та характери котів
Поведінка та характери котів
Читати більше
Як обрати лежанку для собаки - зважаємо на розмір і потреби вашого улюбленця
Як обрати лежанку для собаки - зважаємо на розмір і потреби вашого улюбленця
Читати більше
ТОП-10 найрозумніших собак, які легко піддаються дресируванню
ТОП-10 найрозумніших собак, які легко піддаються дресируванню
Читати більше