UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Каструвати кота чи ні?

При словах "операція" і "кастрація" у більшості власників котів з'являється страх. Люблячі господарі хвилюються про те, як тварина переживе саме хірургічне втручання. А ще більше їх хвилюють наслідки операції та їх вплив на повноцінне життя пухнастого улюбленця.

Навколо кастрації існує чимало міфів і домислів, які можуть вплинути на прийняття рішення про кастрацію кота. Ми пропонуємо розглянути найпоширеніші з них і зважити всі "за" і "проти" цієї процедури.

Міф перший: нехай гуляє

Гуманні господарі вважають за краще не мучити пухнастого друга і випускають його гуляти. Але це неправильно, так як спеціальні волонтерські служби всіляко намагаються скоротити розмноження безпритульних тварин. Вони відловлюють котів і піддають їх кастрації або стерилізації. Випускаючи кота ви даєте можливість з'являтися на світло потомству, яке в підсумку приречене на голод і холод.

Крім того, гуляючий кіт піддається цілому ряду небезпек. Це і можливість побитися з іншими тваринами або заразитися небезпечними інфекційними захворюваннями.

Міф другий: без можливості вести статеве життя дорослий кіт буде страждати

Страждання кота багато хто порівнює з людськими. Але у людей близькість - це щось більше, ніж звичайний інстинкт розмноження. Тому некастрований кіт страждати буде сильніше без можливості продовжувати свій рід.

Міф третій: заведемо коту кішку

Деякі власники котів піклуючись про повноцінність життя свого вихованця приносять в будинок кішку. Але на практиці це не допомагає справі і не позбавляє спокою ні господарів, ні кішку. За підрахунками дорослий кіт повинен в'язатися в середньому до одного разу на тиждень, а то і більше, тому часті котячі крики принесуть дискомфорт вам і кішці.

Міф четвертий: кастровані коти мають поганий характер

Це твердження працює з точністю до навпаки. Кастровані коти поводяться спокійно, люблять ласку та ігри. Багато господарів відзначили, що якщо кастрація проведена правильно, то кіт тільки виграє від цього заходу.

Міф п'ятий: можна обійтися спеціальними гормональними препаратами

Такі препарати притуплюють бажання кота в'язатися. Але надлишок гормонів може тільки нашкодити дорослому коту і стати причиною цілого ряду захворювань ендокринної системи і злоякісних утворень.

Міф шостий: все кастровані тварини страждають на сечокам'яну хворобу

Причини сечокам'яної хвороби - це неправильне харчування і недостатня кількість рідини, але ніяк не кастрація. Звичайно, після кастрації у кота змінюється обмін речовин і якщо стежити за його харчуванням, то проблем не виникне. Виробники кормів випускають спеціальні сухі корми для кастрованих котів, які є дієтичними і стануть хорошою профілактикою сечокам'яної хвороби та ожиріння.

Міф сьомий: чим раніше зробити кастрацію, тим краще

Якщо ви вирішили каструвати тварину, то зверніть увагу на час цієї процедури. Щоб операція була ефективною, фахівці радять каструвати кота в віці від 8 до 10 місяців. Але не варто забувати й про індивідуальні особливості. Каструвати тварину потрібно до першої в'язки й до того як він почне робити мітки.

Міф восьмий: лікарі проводять кастрацію неправильно

Перед тим як робити висновки про неправильність проведеної операції, дайте коту час на відновлення. Зазвичай цей період тривати до двох місяців. В цей час кіт поводиться неспокійно і може залишати мітки. Після того як статеві органи перестануть виділяти гормони - можна робити висновки.

Каструвати кота чи ні - кожен господар вирішує сам. Але якщо ви хочете позбавити свого улюбленця від мук нереалізованих інстинктів і себе від хвилювань про безпеку, краще провести кастрацію з урахуванням всіх рекомендацій ветеринара. А підібрати правильний раціон для кастрованих котів допоможуть фахівці інтернет-магазину PetsLike. Тут ви знайдете сухі корми, вітамінні добавки і корисні дрібниці для повноцінного життя кішок і собак.

Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Читати більше
Рейтинг кормів для кастрованих і стерилізованих кішок 2023
Рейтинг кормів для кастрованих і стерилізованих кішок 2023
Читати більше
Чим і як годувати цуценя
Чим і як годувати цуценя
Читати більше