UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Класифікація порід собак за розміром

Чотирилапі улюбленці перебирають зовнішність та основи поведінки у спадок. Тому класифікація порід собак дозволяє не тільки спрогнозувати, якого догляду та уваги вимагатиме домашній улюбленець, але й зрозуміти його темперамент і потенційні габарити. А ще – визначити, як часто, у якій кількості і чим саме потрібно годувати собаку.

Яка класифікація собак за їх розміром?

Маленькі породи собак (до 12 кг і до 28 см росту) – чихуахуа, йорки, тої, міні-шпіци, хіни.

Середні розміри собак за породою (12-25 кг, 28-60 см росту) – кокер-спанієлі, біглі, пуделі.

Великі породи (до 25 кг, до 60 см ріст) – доги, вівчарки, тер’єри, сенбернари, вовкодави.

Класифікація порід собак

Існує альтернативна класифікація собак за розміром:

  • дуже маленькі (до 5 кг і до 30 см)
  • маленькі (5-10 кг, 30-40 см)
  • середні (10-20 кг, 40-56 см)
  • великі (20-30 кг, 56-65 см)
  • дуже великі (від 50 кг, від 60 см).

Як підібрати корм за розміром собаки

Собаки маленьких розмірів мають невеличкі шлуночки й перетравлюють їжу в короткі строки. Вони потребують додаткової енергії для активного життя. Тому їхній раціон повинен складатися з більшої кількості білків та жирів, а вуглеводи мають бути з категорії тих, що легко засвоюється. І жодної некалорійної клітковини (сої та кукурудзи)! Корм для дрібних порід категорії Small Breed, невеликі гранули. Найкращі раціони для дрібних порід у брендів: Royal Canin, Purina Pro Plan, Club4Paws.

Собаки середніх розмірів володіють чудовим здоров’ям, вони активні та швидкі. Корм для таких порід підібрати найлегше. Важливо, щоб харчування було не надто жирним (до 18%). Корм обираємо високобілковий, адже з білками собака отримує незамінні амінокислоти, без яких може захворіти. Корм для середніх порід категорії Adult, гранули середнього розміру.

Категорія великих та дуже великих собак найбільше відрізняється від інших. Собаки великих розмірів схильні до ожиріння та проблем з опорно-руховим апаратом. Тому їх потрібно годувати невеликими порціями, щоб запобігти набору ваги. Харчування повинно містити більше поживних речовин, які підтримують кістки та м’язи. Важливими також є мінерали (марганцю, кальцію, цинку та фосфору). Корм для великих порід категорії Large Breed, Maxi та Giant – великі гранули (відрізняються за складом).

Існує універсальний корм, який підходить собакам усіх порід за балансом вітамінів та мікроелементів. Його можна обирати відповідно до віку улюбленця або за класом.

Чому не бажано давати корм не за розміром собаки?

Перед тим, як визначити розмір собаки та відповідний тип харчування, врахуйте наслідки неправильного підбору корму. У кожної породи собак є схильності до певних типів захворювань, і правильний раціон дозволяє підтримувати здоров’я та гарне самопочуття.

Якщо давати маленьким породам надто калорійну їжу, спрацює схильність до ожиріння та проблем із шерстю та шкірою. Якщо годувати велику собаку кормом без легкозасвоюваної клітковини та корисних для суглобів мікроелементів – у неї може погіршитися стан опорно-рухової системи та система травлення загалом. Тому, щоб убезпечити тварину від негативних наслідків – уважно обирайте собачий корм для конкретної породи.

Догляд за кішкою
Догляд за кішкою
Читати більше
Як піклуватися про літнього собаку?
Як піклуватися про літнього собаку?
Читати більше
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Читати більше