UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Найкращий корм для собак

Кожен відповідальний власник чотирилапого друга знає, наскільки важливо, щоб його улюбленець отримував смачну та правильну їжу. Саме тому важливо розбиратися в кормах та вибирати найкращий корм для собак. Адже саме харчування є запорукою довгого та здорового життя.

Найкращий корм ​​для собак: основи вибору

Щоб купити хороший корм для собак, перш за все слід дивитися на його склад. Саме за цим принципом, як правило, будується рейтинг найкращих кормів для собак. Якщо корм, що купується відноситься до категорії супер-преміум, то у складі не може бути:

  • антибіотиків та гормональних препаратів;
  • синтетичних компонентів, підсилювачів смаків та консервантів;
  • м'ясних ошметків.

Крім того, у складі багатьох кормів може бути ряд компонентів, про користь і шкоду яких необхідно знати:

  • Субпродукти - даний інгредієнт може бути корисним і шкідливим. Відповідальні виробники додають субпродукти як додаткові добавки. Субпродукти є джерелом важливих вітамінів та мікроелементів, які не містяться у достатній кількості в м'язовому м'ясі. Так, хрящова тканина багата на хондроїтин та глюкозамін – важливі елементи для суглобів тварини. Але з іншого боку, субпродукти перетравлюються не так добре і можуть стати причиною розладу шлунково-кишкового тракту.
  • Дегідроване м'ясо - це звичайне м'ясо, що пройшло особливу обробку і перетворилося на м'ясне борошно. Цей компонент використовується в преміум та супер-преміум кормах.
  • Термокс - будь-який хороший корм для собак містить цей компонент. Це антиокислювач, що не дає жирів і жиророзчинних вітамінів окислюватися, завдяки чому зберігається якість м'ясного борошна, а термін зберігання корму збільшується.
  • E310 – синтетична добавка, яка не дає жирам окислятися. Не бажано купувати раціони, у складі яких є ця «їшка». Е310 може стати причиною алергії, спричинити проблеми з нирками.
  • Таурін. Будь-який найкращий корм для собак міститиме таурін. Звичайно, в кормах для котів його відсоток вищий, але у собак і потреба у ньому нижча.

Висновок: вчитуйтесь до складу корму і пам'ятайте, що напис "зі смаком телятини" зовсім не означає, що гранули містять натуральне м'ясо. Йдеться про ароматизатори або смакові добавки.
Також при виборі корму для собаки слід враховувати:

  • Поживність. Безумовно, висока калорійність корму (400 ккал) – це хороший показник, проте якщо вихованець схильний до ожиріння, такі корми купувати не варто.
  • Вік вихованця. Будь-який перевірений бренд випускає раціони для цуценят, юніорів, дорослих та літніх собак. Корм для цуценят більш багатий на вітаміни і амінокислоти, його енергетична цінність вища, що потрібно для нормального розвитку зростаючого організму в період підвищеної активності. Звичайно, якщо доросла собака кілька разів з'їсть такий корм, нічого страшного не станеться. Однак регулярно годувати тварину кормом для цуценят не варто. Аналогічна та зворотна ситуація. Якщо щеня тривалий час харчуватиметься кормом для дорослих собак, то недоотримання вітамінів буде критичним. Внаслідок цього можуть виникнути проблеми з нормальним розвитком, формуванням кісток та зубів.
  • Виробник – ще один індикатор якості.

Найкращий корм для собак повинен мати наступний склад (приблизно):

  • тваринний білок (щонайменше 40%);
  • рослинні білки (рис);
  • глютен - до 8%;
  • омега-3 та омега-6;
  • вітаміни та мінерали: A, B, C, D3, цинк, залізо.

Корми для собак: асортимент

Сухий

Сухий корм є спресованими з висушених інгредієнтів гранули, різних форм і розмірів. Перевагою сухого корму є економічна витрата, висока поживність та тривалий термін придатності.

Вологий

Це шматочки м'яса у соусі, які випускаються у герметичних порційних пакетах. Вологі корми мають яскраво виражений смак та аромат, проте мають недовге зберігання.

Найкращий корм для собак: рейтинг ТОП-7

Рейтинги корму для собак складені на основі думки ветеринарів, заводчиків та відгуків, отриманих від власників собак. Також рейтинг кормів для собак залежить від різновиду корму, складу продукту, збалансованості вітамінів та корисних компонентів.
Корми для собак, рейтинг ТОП-7 очолюють Royal Canin, Hills, Brit, Purina ProPlan, Monge, Оріджен, Profine.

Royal Canin

Цей корм, як і раніше, очолює рейтинг корму для собак: про нього знають навіть ті, хто не має собак. Роял Канін - це корм класу преміум, який дуже затребуваний на українському ринку. У складі натуральне м'ясо, субпродукти, вітаміни та мінерали.

Переваги Роял Каніна:

  • широкий асортимент продукції: для різних вікових тварин, для тварин з фізіологічними особливостями, для стерилізованих собак;
  • лінійка ветеринарних раціонів;
  • великий відсоток тваринного білка

Hill's

Хіллс - найкращий сухий корм для собак американського виробництва. Виробнича лінійка складається з трьох серій: для цуценят, для собак від 1 до 6 років, для собак старше 6 років. У складі натуральне м'ясо птиці та перемелені м'ясні ошметки.
Серед плюсів даного корму фахівці та власники чотирилапих відзначають:

  • широкий вибір та доступна вартість (ціна=якість);
  • наявність ветеринарної лінійки;
  • наявність у складі натуральних антиоксидантів;
  • вітаміни та мінерали.

Brit

Brit – корм для собак найкращий чеського виробництва, у складі якого панцирі, хрящі та зелені мідії, вкрай корисні для суглобів. Джерелом білка є натуральне м'ясо, а як корисні добавки внесені колаген, лохина, трави і фрукти.

Purina

ProPlan – найпопулярніший корм для собак серед українських власників чотирилапих. Purina пропонує сухі та вологі корми. Лінійки кормів ProPlan орієнтована на риси характеру, вікові характеристики, рухливість вихованця та стан його здоров'я. Склад вітамінів та корисних речовин змодельований залежно від потреби тварини. Наприклад, у цуценят корм висококалорійний. Для старих собак передбачено у складі велику кількість вітамінів та мінералів.

Monge

Корм італійського виробництва містить екстракт розмарину та суміш токоферолів як консервант. Лінійка широка: є корми для порід різних розмірів, лікувальні, профілактичні та гіпоалергенні. Кожна позиція «Монж» включає повноцінний вітамінно-мінеральний комплекс.

Оріджен

Країною-виробником раціонів Оріджен є Канада. У складі корму присутні лише якісні продукти, тому якщо не знаєте, який корм для собак найкращий, можете сміливо вибирати раціони Оріджен. Відсутність дешевих замінників та компонентів заморожених напівфабрикатів робить корм Оріджен затребуваним на ринку.

Profine

Який найкращий корм для собак? Той, де міститься мінімальна кількість рослинного білка. Таким є раціони від Profine. Як джерело білка виступають рибні та м'ясні інгредієнти. Також у складі міститься клітковина, вітаміни A, B, C, D3, цинк, мідь, залізо. При цьому коштує чеський корм недорого.
Який хороший корм для собак вибрати, залежить від потреб вашої тварини та бюджету. Спеціалісти зоомагазину Petslike.net допоможуть вибрати відповідний раціон. Не забувайте також про ласощі, якісний догляд за вовною та зубами. І головне пам'ятати, що чим правильніше тварина буде харчуватися, тим здоровішою, активнішою і життєрадіснішою вона буде.

Які бувають шампуні для кішок
Які бувають шампуні для кішок
Читати більше
Як обрати кігтеточку для кішки?
Як обрати кігтеточку для кішки?
Читати більше
Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Читати більше