UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Поради по дресируванню собак

Кожен господар мріє про слухняну собаку, яка поводиться добре на вулиці, в громадських місцях і чітко виконує всі команди. Щоб отримати собаку своєї мрії потрібна систематичне і послідовне дресирування.

Загальні рекомендації

Дресирування собаки - це відповідальне заняття, яке вимагає від дресирувальника не тільки спеціальних знань, а й максимум витримки, послідовності і терпіння. Але часто людина, яка починає дресирувати собаку впадає відчай і у неї з'являється гостре бажання все кинути.

Щоб таких ситуацій не виникало, радимо прислухатися до наших порад, які допоможуть довести розпочате до кінця.

  1. Дресирувати собаку повинна одна людина. Навіть якщо у вас велика сім'я всі пропонують допомогу, ввічливо відмовте і поясніть, що вихованням повинна займатися одна людина.
  2. Також це стосується зміни тренера. В процесі навчання між дресирувальником і чотирилапим другом встановлюється контакт, і цей процес зазвичай триває досить довго. Будь-яка зміна тренера призведе до втрати часу, а це загрожує погіршенням результатів тренування.
  3. Займайтеся дресируванням тільки в хорошому настрої. Весь негатив і роздратування краще залишити за межами тренувального майданчика. Собака добре відчуває ваш настрій і не зможе коректно сприймати весь процес.

Практичні поради

Кілька корисних порад допоможуть уникнути фатальних помилок в процесі дресирування і послужать основою якісного навчання собаки.

  • Будь-яка жорстокість і суворість на початковій стадії навчання може стати причиною впертості і непослуху. Постарайтеся з розумінням поставитися до вихованця і врахувати особливості психіки цуценяті, яка починає формуватися.

  • Суворо дотримуйтеся алгоритму тренування. За одне заняття відпрацьовуємо одну команду. Даємо чітку команду голосом, а після виконання заохочуємо ласощами. Кожну команду необхідно відпрацювати кілька разів і тільки тоді вимагати бездоганного її виконання від собаки.
  • Від простого до складного. Завжди починайте з простих команд, і поступово нарощуйте складність і інтенсивність тренування.
  • Не олюднюйте собаку. Вихованець не розуміє людської мови, але зате чітко вловлює емоційний стан господаря. Тому озвучуючи команди, не міняйте інтонацію, не використовуйте додаткові слова і фрази.
  • В процесі тренування дресирувальник стикається з заборонами. У роботі з ними необхідно дотримуватися послідовності і якщо ви одного разу це заборонили, ніколи не дозволяйте.
  • Будь-які ваші негативні емоції можуть стати причиною зриву на собаці. Це може порушити встановлений контакт і привести до непослуху вашого улюбленця. Перед тренуванням налаштовуйтеся тільки на позитив і успіх.
  • Правильне заохочення. Давати собаці ласощі і хвалити слід тільки в тому випадку, коли вона чітко виконала вашу команду. Теж саме потрібно робити і з похвалою. Коли ви говорите собаці слово "добре", вона повинна розуміти, що це слово схвалення.
  • Секрет успіху - в правильному озвучуванні команди. По-перше, ваш голос повинен бути рівним, а звуки чіткими. Якщо собака не підпорядковується і не виконує вказівку, повторіть фразу, але більш напористо. Монотонність команди призведе до того, що вам постійно доведеться повторювати по кілька разів одне і теж.

Хваліть вихованця і закінчуйте кожне тренування виключно на позитивній ноті. Пам'ятайте, що дресирування - це безперервний процес, в якому кожна деталь може виявитися вирішальною. А щоб ваш вихованець завжди був здоровим і повним сил, ми подбаємо про його харчування, адже тільки здорове харчування собаки, може зробити його щасливим. Вихованець буде вдячний вам за любов і турботу.

Чи потрібно міняти раціон харчування кішки після стерилізації?
Чи потрібно міняти раціон харчування кішки після стерилізації?
Читати більше
Який корм кращий Проплан чи Роял Канін?
Який корм кращий Проплан чи Роял Канін?
Читати більше
7 правил здорової кішки
7 правил здорової кішки
Читати більше