UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Породи великих собак

Коли на вулиці біля незнайомця йде велика собака, інші перехожі часто обходять її по великій дузі, а то й переходять на інший бік вулиці. Але злість, агресія та небезпека – більше стереотип щодо габаритних чотирилапих. Існують породи, які доброзичливі і до людей, і до тварин. А дружба з ними – буде добра, лагідна та вірна. 

Яку собаку можна назвати великою? Вона висока (вище 60 см), має міцний скелет та яскраво виражені м’язи, а також чимало важить (понад 26 кг). Породи великих собак виглядають серйозно та солідно. І поруч з ними однозначно почуваєшся в безпеці, особливо, коли це – саме твій друг. Гігантські породи також входять до переліку великих собак.

Такі породи частіше можна зустріти в охоронній чи службовій професії. Їх із задоволенням беруть на полювання та випас рогатої худоби. Великі собаки, як і усі тварини, потребують особливого підходу:

  • правильне виховання,
  • повноцінний раціон,
  • власний простір
  • соціалізація.

Так можна виростити із метушливого щеняти чудового компаньйона та друга. Неадекватна поведінка велетнів частіше за все є результатом травмованої психіки тварини. Якщо ви шукаєте породи великих собак з фотографіями – звертайте увагу не лише на зовнішність, а й на характер.

Англійський мастиф

Під зовнішністю суворого бійця ховається спокійна та врівноважена собака. Вона не змінює настрій щохвилини, навпаки – демонструє терплячість та гордість. Це надійний друг. Мастифа важко уявити за іграми для дрібних порід чи заганянням котів на дерево, ця собака тримається благородно. А ще – дарує дивовижну любов усім членам своєї зграї-родини. Мастифи обожнюють обійматися, тому будьте готові до семидесятикілограмових ніжностей, які із задоволенням застрибнуть вам на коліна.

Мастифи чудові сторожі, проте їм важлива ваша компанія, адже це дуже ніжні гіганти. На контакт із чужими не підуть. З дітьми готові бавитись, але через габарити, можуть необережно травмувати малечу. Інших тварин сприймають спокійно. 

Німецький дог

Доброзичливі велетні доги надзвичайно інтелігентні. Дорослі тварини з віком набираються поважності та спокою. Собака володіє потужним інстинктом охоронця – вашій дитині нічого не загрожує поруч із таким другом. Адже для дога член його зграї – важливіше за все.

На вулиці правильно й своєчасно виховані доги не проявляють агресії, проте завжди тримають ситуацію під контролем, щоб у разі небезпеки зайняти оборонну позицію. За характером ці тварини життєрадісні та дуже цінують спілкування й час, проведений з родиною.

Сенбернар

Величезні пухнасті сенбернари випромінюють позитивний настрій, енергію та веселощі. Вони люблять шумні активні ігри з дорослими й дітьми, які можуть робити з цими собаками все що завгодно і ніколи не почують гарчання чи клацання зубів у свій бік.

Дорослі тварини реагують на хаос навколо спокійніше й рідше беруть у ньому участь. Вони дуже контактні – люблять обійматися та бути поруч з господарем. Не заявляють права на лідерство і не потребують особливої уваги. Сенбернар – ідеальний вибір для великої родини.

Ірландський вовкодав

Грізний вигляд вовкодава промовистий: тримай дистанцію, зі мною просто не буде. Проте у реальному житті собака цієї породи ні на крок не залишить свого господаря, адже любитиме його усім серцем. Чужі люди не викликають занепокоєння у вовкодавів, звісно, якщо не проявляють агресії. А от соціалізація з іншими тваринами для них – слабка ланка.

Вовкодави самостійні та незалежні. Тому, з таким характером може впоратися тільки врівноважена людина, впевнена у собі. Чіткі команди та довіра – основа ваших стосунків, тому не варто акцентувати на милих рожевих слівцях та надмірній солодкавості.

Кавказька вівчарка

Ззовні кавказці виглядають милими й приязними клубочками шерсті, яких хочеться обіймати. Проте характер у них суворий. Тому й господарів вони потребують теж сильних духом, щоб відчувати – руку на пульсі тримає справжній лідер. Кавказькі вівчарки – це безмежна відданість своїй родині й міцна оборона та захист власної території. Серед родинного кола брутальні тварини дозволяють собі легку слабкість та чутливість, але виключно серед своїх.

Кавказці врівноважені, легко схоплюють команди на тренуваннях та володіють адекватною психікою. Діти можуть легко затягнути їх до ігор, проте ця порода не створена бути нянькою, яка дозволяє все і навіть більше. На території кавказця можуть знаходитися інші домашні тварини.

Бергамаско

Стримані та незалежні красені бергамаско цінують міцні стосунки зі своєї родиною. Їм не потрібно бути у центрі уваги, щоб відчувати себе важливими. А от залишатися поруч – і цього досить для щастя. Ці собаки не прислужують господарям, ви можете розраховувати на повноцінне партнерство, адже тварини здатні приймати самостійні рішення. Розум та здогадливість дозволяють їм відчувати настрій й ставитися до своїх людей по-різному.

Бергамаско чудово підходять для родин з дітьми, бо спілкування з малюками для них лише у задоволення і для гарної дружби. Особливо, дитячу увагу ці тварини люблять під час ігор та на прогулянках.

Леонбергер

Свої потужні м’язи та габарити леонбергер використовує обережно і з розумом. Своїй родині довіряє й ніколи не спрямує фізичну силу на найближчих. Ці тварини хоробрі й не будуть мовчати, якщо ситуація вимагає, або ж терпіння уже вичерпалось. Проте у сімейному колі – це взірець спокою та самоконтролю. З чужими у леонбергерів доволі прохолодні стосунки без зайвих сентиментів.

Ця порода любить компанію та хоче постійного контакту та спілкування з людиною. Для собаки це набагато приємніше, ніж просто спати на дивані чи на своєму місці.

Тоса-іну

Спокійні й стримані японські мастифи цінують залізний стрижень характеру свого господаря, щоб відчувати – саме людина головує у цих стосунках. Собаки легко приймають правила поведінки у своїй родині, добре ставляться до дітей. Проте активно захищають свою територію. Тому цю породу можна часто зустріти на об’єктах, які вимагають посиленої охорони. Тоса-іну безстрашні й ніколи не тікають в екстремальній ситуації.

Шотландський дірхаунд

У дірхаунда є дві сторони: домашня та робоча. Вдома, у колі родини собака поводиться тихо й непомітно. А от на роботі відпрацьовує свій шал на повну. Ця порода завжди стоїть до останнього. Вони швидко реагують на зміну ситуації, мають гарну витривалість. А от за темпераментом  всередині дірхаунда панує рівновага та спокій. Ви рідко почуєте його гавкіт, а до вас він буде завжди ставитися лагідно й привітно. На незнайомців тварини реагують з цікавістю, проте завжди готові стати на захист близьких.

Середньоазіатська вівчарка (алабай)

Горді та незалежні алабаї не люблять метушню, тому більше цінують спокій та рівновагу. Іншим тваринам не надто довіряють, а от настрій господаря готові вгадувати щохвилини. Алабай має серйозний погляд на життя і все, що у ньому відбувається. Він легко адаптується до нових умов проживання й спокійно реагує на інших тварин, членів своєї зграї. Дітей не ділить на своїх чи чужих, до всіх малюків ставиться однаково тепло.

Тибетський мастиф

Спокійний мастиф уособлює незалежність, самовпевненість та власну гідність. Це не домашня тварина, це друг, рівний своєму господарю. В ньому немає боягузливої агресії чи нервових стрибків настрою. Він стримано реагує на чужих і домінує над іншими домашніми тваринами. Мастифи – контактна порода, яка любить проводити час біля господаря.

Кувас

Розумники куваси легко піддаються дресурі й швидко вивчають команди. Вони чітко реагують на тембр голосу людини, з якою інтонацією вона говорить і відчуває натяки. Вони володіють надзвичайною пам’яттю й з легкістю пригадують усі події та місцевість, де вони встигли побувати. Відповідно, до кожної людини у житті куваса особливе ставлення – згідно з його досвідом.

Угорська вівчарка

Угорські вівчарки обирають доброзичливу тактику у спілкуванні з незнайомцями. Господар та члени родини – тільки доброта та терпіння. Інші тварини – приятелі. Але якщо хтось чужий проявить агресію, наглість чи зайде на територію, яку охороняє угорець – він точно не стоятиме на місці. В присутності своїх людей вівчарка буде поводитися спокійно та розслаблено, проте за усіма іншими спостерігатиме з підозрою й максимально ретельно.

Діти господаря для вівчарок – дуже ніжні створіння, яким можна дозволяти будь-які пустощі та ігри, на які б інші породи нізащо б не погодилися.

Ньюфаундленд

Ньюфаундленд має практичний та ідеальний характер. Його відданість, гарний настрій, відсутність агресії та доброта тільки посилюють бажання познайомити свою родину з новим членом. У них висока соціалізація й величезне бажання приносити користь людині. Ця порода – справжні герої, які здатні прийти на допомогу у скрутній та навіть екстремальній ситуації. Не дарма вони часто працюють пліч-о-пліч з рятівниками під час спецоперацій. І у робочий процес – вкладають усього себе.

Аналітичний та практичний розум дозволяє собакам швидко орієнтуватися у ситуації, ловити інтонації голосу та настрою господаря і робити власні висновки. Ньюфаундленди добре налаштовані до всіх людей, тому навряд будуть суворими вартовими.

Піренейський гірський собака

Розумні піренеї одразу приймають людей своєї родини у зграю. Тому вони швидко вчаться правилам цієї родини й виконують команди без стресових реакцій. Ця порода створена для обіймів: і ваших, і дитячих. А тому буде не просто спокійно зносити фізичний контакт, а  отримувати від нього величезне задоволення.

Ці собаки не конфліктують з дітьми, хоча малеча часом може перегинати палицю, але і це їй дозволять. Гірські собаки легко сусідують з іншими тваринами, у тому числі котами.

Рекомендації по годівлі найбільших собак

Кожна порода собак має свої потреби, які залежать від спадкових схильностей до захворювань. Так для великих собак важливими є три аспекти:

  • їжа
  • опорно-руховий апарат
  • тривалість життя.

Чутливі шлунки не сприймають надміру корму й відразу реагують, викликаючи погане самопочуття. Об’ємні корми, як овочі та каша, що часто використовуються на натуральному харчуванні – небезпечні для великих порід. Адже собаці не обов’язково просто заповнити шлунок чимось поживним, а важливо отримати корисні речовини у чіткому балансі білків, жирів та вуглеводів.

Раціони кормів для великих порід з точністю до грамів підбираються, щоб забезпечити тварину поживними речовинами. Окрім смаку та поживності, вони містять речовини, які служать для захисту організму від інфекцій та захворювань, до яких тварина схильна на генетичному рівні. Таке харчування швидко й легко засвоюється, не подразнює травну систему, а клітковина у складі стабілізує сам процес травлення. Жирні кислоти та мікроелементи підтримують здоров’я суглобів. А вітаміни посилюють імунітет. 

Собаки рятувальники на воді та в горах
Собаки рятувальники на воді та в горах
Читати більше
Як доглядати за кішкою після стерилізації
Як доглядати за кішкою після стерилізації
Читати більше
Алергія на котів і собак: причини, симптоми, як боротися?
Алергія на котів і собак: причини, симптоми, як боротися?
Читати більше