UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Поведінка та характери котів

Хижаки, які гуляють самі по собі – вислів, що чи не найкраще описує характер котів. Вони граційні, витончені та частіше за все роблять те, що хочуть самі. Проте любов до свободи не означає, що кіт не прив’язується до свого господаря. Навпаки, кішки дуже чутливі до того, як змінюється настрій її людини та стан її здоров’я.

Грайливі та активні кошенята вимагають уваги до себе, спокійні флегматики – витримують обійми, а вередливі пухнастики навпаки воліють, щоб їх чіпали тільки, коли вони в доброму гуморі. Новий член родини – це утримання, виховання, відповідний корм для котів та якісний догляд. Це спільне життя на 10-15 років. Тому важливо щоб ваші характери були сумісні.

Новий член родини: як провести перше знайомство?

Відчути, як поводитиме себе кошеня у вашому домі, можна на території господарів. Поведінка у зграї братів та сестер відразу покаже, чи тварина активна, чи навпаки залишається осторонь ігор.

Другим кроком важливо і самому (або якщо ви прийшли з дитиною – то і з нею також) контактувати з кошеням. Побавитись, взяти на руки. Слідкуйте, як проявляється поведінка кішок: чи не викликаєте ви агресію у тварини. Бойовий характер практично гарантує, що щоденні обійми будуть під знаком питання. А у дорослому віці тварина може часто використовувати й кігті та зубки. Якщо кошеня лагідне з вами і тягнеться за новою порцією ласки – з цим пухнастик можна ділитись душевним теплом.

Якщо у вас є діти, зверніть увагу на те, що не усі породи люблять ігри, не усі радіють підвищеному рівню уваги (а дитина не завжди може себе контролювати). На противагу їм існують коти, які люблять малюків і готові активно проводити час в іграх та веселощах.

Коти та діти: обираємо лагідну породу

Мейн куни лідирують у переліку, як найкраща порода кішок для дітей. Вони великі та добродушні. Їх можна обіймати й гладити, і вони не проявлятимуть агресії у бік вашого малюка.

Канадські сфінкси – це безшерсті коти для квартири. У них дуже милі складочки на шкірі та багато любові всередині, яку вони готові дарувати маленьким господарям. Ця порода володіє м’яким характером, тому з дітьми поводиться лагідно.

Британці корніш рекс – добрі та активні створіння з великими вушками. Вони готові до веселих ігор і проявів любові з боку дітей, бо відповідатимуть на це з не меншою ласкою.

Короткошерсті британці – красиві та спокійні коти. У них в запасі достатньо терпіння для постійного спілкування з малюками, а також доброта. Вони дуже прив’язуються до своєї родини та дітей.

Орієнтал виглядають дещо незвично, проте це дуже розумні й хороші коти. Вони створені для спільних активних ігор, люблять дітей. А якщо коту щось не сподобається, він не буде нападати, а спокійно відійде від малюка. 

Бурманські коти – найдоброзичливіші породи кішок. Вони лагідні й терплячі. З розумінням ставлять до обіймів дітей та ігор. Важливо, що ця порода легко вживається з іншими улюбленцями, що варто враховувати, якщо у вас уже є кіт, або ж лагідна собака.

Шотландські прямовухі коти дуже лагідні й люблять прояви ласки та любові у свій бік. Кажуть, що ці коти для дітей і люблять їх майже як своїх власних, тому ставляться до малюків з ніжністю й м’якістю.

Гучний нявкіт уночі чи міцний сон вдень: розбираємо характери котів

Незалежні коти здатні самі про себе подбати, особливо, якщо ви не так багато часу проводите вдома. Самостійні індивідуалісти спокійно переноситимуть розлуку з вами. Британські короткошерсті коти люблять свого господаря, проте не страждають, якщо їх залишати надовго самих. Також зверніть увагу на курильських бобтейлів та турецьких ванів.

Якщо у вашій родині є алергіки – зверніть увагу на охайні породи котів. Найкраще підійде сфінкс. А також породи, які люблять приймати ванни. Зверніть увагу на турецького вана та саванну. Ви зможете легко підібрати якісний корм для стерилізованих та кастрованих котів таких порід.

Вам потрібен активний та веселий друг для ігор? Бенгальські та абіссінські коти з радістю гасатимуть за іграшкою вашою квартирою. Також ці породи – найвідданіші кішки. Їх легше дресувати, а почуття до господаря вони проявляють яскраво й тепло.

Які бувають шампуні для кішок
Які бувають шампуні для кішок
Читати більше
Топ-5 розвиваючих іграшок для кота
Топ-5 розвиваючих іграшок для кота
Читати більше
Найкращий корм для собак
Найкращий корм для собак
Читати більше