UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Правила вигулу собак

Здавалося б, навіщо потрібні виснажливі марафони, коли можна вивести собаку на хвилинку до першого-ліпшого куща і повернутися до нагальних справ? Проте задоволення фізіологічних потреб – це поверхневий мінімум.

Правила вигулу собак дозволять підтримувати вашого улюбленця у гарній формі. Це здоровий контакт з іншими чотирилапими та позитивний вплив на ваш особистий емоційний зв'язок із собакою. Додамо мінімізацію ризику ожиріння та адекватну нервову систему – і ваша собака здорова та задоволена життям!

Чому собакам потрібні прогулянки?

Собаці, як і людині, потрібен соціум для гармонійного розвитку. І соціум власне – собачий. Так ваш улюбленець бачить і вчиться новим формам поведінки, сигналам примирення та ворожнечі, а також дізнається про ієрархію.

Обирати, о котрій вранці гуляти з собакою – вам. Варто спланувати режим вигулу так, щоб було комфортно вам обом, і для цього не обов’язково вставити о 4 чи 5 ранку. Головне – зберігати режим і виводити собаку на вулицю у приблизно однаковий час щодня.

Продуктивні прогулянки охоплюють емоційне та фізичне навантаження, щоб собаці не було нудно і сумно протягом дня. Це активні ігри та дресування: статичні та динамічні команди.

Вигул залежить також від сезону. Як краще гуляти з собакою взимку? Замість тривалої і повільної ходьби краще практикувати активний біг протягом 15-30 хвилин. І слідкувати, щоб собака довго не сиділа і не лежала на снігу.

Скільки разів і як довго потрібно гуляти з собакою?

Стандартний режим дня собаки – прогулянки двічі на день, зранку та ввечері. Але у випадку проблем із сечовидільною чи нервовою системами – можна і три-чотири рази.

Скільки гуляти з цуценям 3 місяці? Бажано часто, кожні 2-3 години, адже вони ще маленькі і тільки вчаться ходити у туалет на вулиці. У вигулі цуценят важливий режим, тоді з часом можна збільшувати інтервали між прогулянками до 6 годин і більше.

Скільки разів в день гуляти з цуценям 6 місяців? 3-4 рази на день до години часу. Але за вашим бажанням можна і довше. Проте, якщо у вас не завжди буде можливість дотримуватися режиму, краще відразу привчати до конкретної тривалості вигулу.

Як часто і скільки потрібно гуляти з собакою, залежить від породи, віку та темпераменту:

  • 1,5-2 години для маленьких порід, собак у похилому віці та зі спокійним характером
  • 3-4 години для молодих особин та мисливських порід
  • великим породам потрібне більше навантаження й активний вигул на природі (ліс, парк, поле) для підтримки тонусу м’язів
  • до пів години достатньо для ранкового вигулу
  • кількагодинна прогулянка ввечері важлива.

Як впливають прогулянки на режим харчування?

Плануючи розклад вигулу, важливо пам’ятати, коли годувати собаку: до прогулянки чи після. З цуценятами найчастіше рекомендують зачекати 20-30 хвилин після їжі, щоб поступово привчати їх до туалету на вулиці.

Дорослу тварину не варто перегодовувати перед активною прогулянкою, адже це може спричинити проблеми з ШКТ. Найкраще давати сухий корм для собак після вигулу через 30-50 хвилин. Якщо собака поїла перед прогулянкою, вигул має бути спокійним та короткотривалим.

Чи знаєте ви? Кілька цікавих фактів про кішок
Чи знаєте ви? Кілька цікавих фактів про кішок
Читати більше
Бенгальські кішки: дикі серцем чи м'які домашні мурлики?
Бенгальські кішки: дикі серцем чи м'які домашні мурлики?
Читати більше
Топ-5 розвиваючих іграшок для кота
Топ-5 розвиваючих іграшок для кота
Читати більше