UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Скільки сухого корму давати коту

Турботливі господарі знають, що здоров’я домашнього улюбленця та фізична активність напряму залежать від його раціону. Розуміння, як годувати кішку сухим кормом, вкрай важливе, адже хочеться, щоб тварина отримувала все найкраще, і тут можна легко перейти межу. Обирати добову норму потрібно, виходячи з віку тварини, наявності ожиріння та стерилізації. Якщо кіт отримує збалансоване харчування – це гарантує його гарне самопочуття та спокій господарів.

Чи можна кішку годувати тільки сухим кормом?

Прихильників натурального харчування можна зрозуміти. Проте їжа для котів – це не те, що стоїть на столі у самого господаря. Кіт – це тварина, яка потребує конкретного співвідношення білків, жирів та вуглеводів, вітамінів та мінералів. Готові сухі корми забезпечують збалансоване харчування. До їхнього складу входять натуральні продукти, які потрібні організму котів. Вони подрібнені, змішані та зневоднені за спеціальною технологією. Також такий корм додатково збагачений корисними добавками.

Сухі гранули готові до вживання і їх зручно дозувати. А це – гарантія того, що ваш домашній улюбленець не буде переїдати. Також це економія часу – досить просто насипати корм у миску і не потрібно різати, розморожувати чи підігрівати продукти. Довгий термін зберігання при кімнатній температурі не впливає на якість продукту: у складі корму достатня кількість тваринного білка, який важливо отримувати хижакам. Пачку сухого корму зручно брати в дорогу, якщо ви плануєте тривалу поїздку.

І найголовніше: корми для кішок забезпечують точний баланс поживних речовин, який важко вирахувати при натуральному годуванні. Шматки м’яса та риби по-різному насичені жирами та фосфором, а визначати вагу на око – не найкращий варіант. Сухий повнораціонний корм покриває усі потреби тварини у макро- та мікронутрієнтах. Отже – не потрібно давати коту нічого додатково. Не варто експериментувати на здоров’ї улюбленця, адже те, що ми їмо, не підходить котам і може викликати:

  1. порушення балансу речовин,
  2. розлад шлунково-кишкового тракту,
  3. загострення хронічних захворювань тощо.

Підказати, скільки разів годувати кішку сухим кормом – вам допоможуть дозування на звороті упаковок. І не забувайте: ваш кіт потрібен отримувати достатню кількість чистої води щодня. Змінюйте воду у його мисці кілька разів на день.

Як правильно годувати кішку сухим кормом?

Щоб налагодити правильне харчування вашого кота важливо зберігати дозування. Скільки корму давати – завжди вказано у таблиці на упаковці. Для цього потрібно знати вагу вашого улюбленця. Оптимальна норма в день корегується згідно індивідуальних потреб тварини. Активні коти потребують більше їжі, малорухомим достатньо мінімальних порцій. Потрібно спостерігати за поведінкою тварини та корегувати кількість корму відповідно до структури тіла (худий, нормальний, товстий).

Існує міф, що варто насипати повну миску котові і він сам визначить, коли буде ситий. Проте існують різні характери котів та різна швидкість обміну речовин: тварина не завжди знає, скільки їй потрібно їжі. Тому вибір, скільки разів годувати кішку сухим кормом – повинен залежати не так від бажання тварини чи її господаря, а підпорядковуватися існуючим нормам згідно ваги та фізичного стану кота. В природних умовах хижаки постійно фізично активні і їдять стільки, скільки добувають. Проте домашні умови відрізняються від природних. Тому важливо контролювати режим харчування, щоб кіт не тільки був ситим, але і здоровим.

Зазвичай добовий раціон здорової дорослої тварини ділиться на два прийоми: зранку та ввечері. Кіт протягом дня буде поступово з’їдати свою порцію. І не варто хвилюватися, що ваш улюбленець буде голодувати, якщо корм надто швидко зник з його миски.

Як часто годувати кішку з діабетом?

Коти-діабетики повинні отримувати їжу за розкладом. Раніше побутувала думка, що годувати тварину варто відразу після ін’єкції інсуліну. Проте, за дослідженнями вчених, рівень інсуліну підвищується через 3-6 годин після ін’єкції, а це провокує відчуття голоду у кота. Тому краще, якщо основний прийом їжі – сухий корм, м'ясо – збігатиметься з високим рівнем інсуліну, який спостерігається за три години після ін’єкції.

Денну норму корма для кота варто розділити на чотири невеликі порції: дві більші (основні) і дві менші (перекус). Відповідно, зранку кіт отримує перекус, через три години – основний прийом їжі. І так само ввечері: спершу перекус і через три години – основний прийом. Перекус котові варто давати безпосередньо перед ін’єкцією інсуліну.

Як часто годувати стерилізовану кішку?

Стерилізовані тварини потребують особливого догляду. Найголовніше – це попередити ожиріння, що знижує ризик виникнення низки хвороб. Годувати кота потрібно згідно режиму: найкраще в один і той самий час. Дробне харчування (5-6-разове) ідеально підійде: кіт отримуватиме їжу часто, але у невеликих кількостях. Це дозволить тварині впоратися з відчуттям голоду, покращить обмін речовин та сприятиме стабільному травленню. У жодному випадку не годуйте стерилізовану тварину рідше, щоб вона швидше схудла.
Зважте вашого кота, щоб не сипати корм у миску «на око». Перевіряйте вагу вашого улюбленця регулярно, щоб корегувати раціон – збільшуючи чи зменшуючи кількість їжі в залежності від набору чи втрати ваги.

Як часто годувати кішку з надмірною вагою?

Надмірна вага – це не здорово ані для людей, ані для котів. Худнути тварині потрібно поступово. Найкраще тут підійдуть маленькі порції корму з пониженим складом жиру кілька разів на день. Зверніть увагу на спеціальні готові раціони для тварин з ожирінням. Годувати кішку сухим і вологим кормом одночасно – не рекомендується. Дієта також виключає перегодовування, особливо, домашньою їжею.

Щоб підібрати оптимальний раціон для кота із зайвою вагою – найкраще звернутися до ветеринара. Адже причини набору ваги у тварини можуть бути різні.
Здоров’я вашого кота – у ваших руках!

Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Ожиріння у котів: ознаки, способи лікування
Читати більше
7 правил здорової кішки
7 правил здорової кішки
Читати більше
Види шампунів для собак
Види шампунів для собак
Читати більше