UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Сухі корми для здоров’я зубів у кішок

Ротова порожнина кішки страждає різного роду захворюваннями. Але найбільше зуби пухнастих улюбленців схильні до утворення зубного каменю. Його відкладення провокує запальні процеси в порожнині рота і може привести до інших хвороб.

Що потрібно знати про зуби кішки

Кошенята народжуються без зубів. Приблизно на третьому тижні життя прорізуються перші молочні зуби. Вже до чотирьох місяців вони повністю змінюються на корінні. Цей процес зазвичай проходить безболісно. Тільки за рідкісними винятками у кішки можуть залишитися молочні зуби, які краще видалити у ветеринарній клініці, щоб дати можливість правильно рости корінним.

В процесі життя фахівці радять чистити зуби домашнім улюбленцямі. Зазвичай це зробити непросто. Але в ветеринарних клініках це роблять під загальним наркозом. Але все ж будь-яку хворобу краще попередити, ніж вдаватися до радикальних методів. Як уберегти кішку від зубного каменю і чому це важливо?

Причини появи зубного каменю

Вчені прийшли до висновку, що в порожнині рота кішки живе понад 300 видів бактерій. Разом з їжею вони утворюють наліт. Згодом солі кальцію з тієї ж порожнини рота осідають на нальоті. Поступово цей процес призводить до утворення зубного каменю. На ранніх стадіях він провокує пародонтоз, а потім і випадання зубів.

Причини, які провокують утворення каменів:

  • надлишок м'якої їжі в раціоні;
  • несвоєчасне очищення нальоту;
  • порушення сольового обміну;
  • вроджені аномальні відхилення - неправильний прикус і будова щелепи.

Чищення зубів

Зрозуміло, що привчати кошеня до гігієни найкраще в ранньому дитинстві. Процедуру чистки зубів він буде сприймати нормально і ніяких подряпин на шкірі господаря в процесі процедури не залишить.

До того як приступити до чищення можна привчити кошеня до пальця в пащі. Хорошу поведінку можна заохочувати ласощами. Після кількох процедур звикання можна приступити до повноцінного чищення. Для цього знадобитися нейлонова щітка і спеціальна зубна паста для кота. Для маленьких кошенят просто щітка і вода. Категорично забороняеться використовувати зубні пасти для людей. Тварина проковтне пасту, а фториди шкодять здоров'ю кішок.

Корми для здорових зубів: особливості та принцип дії

Кожен дбайливий господар хоче, щоб вихованець ріс здоровим і не хворів. Щоб попередити відкладення каменю необхідно щодня очищати зуби від нальоту, а також не зайвим буде звернути увагу на спеціальні сухі корми. Є міф про те, що вони містять хімічні речовини, які розчиняють камені, але насправді це не так. У їх складі міститься велика кількість клітковини, яка очищає зуби механічним шляхом.

Звичайні сухі корми в порожнині рота тварини відразу перетворюються в крихти, тому не можуть впоратися з нальотом. А корми для очищення випускаються у вигляді великих гранул, які кішка не зможе проковтнути без попереднього разгризання. Також вони мають пористу поверхню, яка ускладнює проковтування і кішці доводиться довго жувати їжу і очищати емаль одночасно.

Крім того, це повноцінні корми для збалансованого харчування кішки. Ними можна харчуватися як самостійно, так і чергувати з іншими кормами. У зв'язку з тим, що в кормі багато клітковини, він може викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом у кішки. Тому вводити їх в раціон слід поступово і також поступово виводити.

Також зверніть увагу на корми, які містять трифосфат натрію. Цей компонент пов'язує з'єднання кальцію із слини кота, який провокує утворення зубного каменю. Їх ви зможете підібрати індивідуально для власної кішки в інтернет-магазині PetsLike Корми є профілактичним засобом і без чистки зубів або процедури очищення у ветеринара ніяк не обійтися.

Який корм краще обрати для свого цуценя?
Який корм краще обрати для свого цуценя?
Читати більше
Декоративні породи собак
Декоративні породи собак
Читати більше
Класифікація порід собак за розміром
Класифікація порід собак за розміром
Читати більше