UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Захист домашніх тварин від зовнішніх паразитів

Домашні улюбленці прикрашають наше життя і вимагають постійної уваги і турботи. Якісні сухі корми, гігієна, регулярні прогулянки, профілактичні походи до ветеринара роблять життя собак і кішок повноцінним. Також не можна забувати про загрози у вигляді зовнішніх паразитів, які можуть не тільки стати причиною хвороб, але і привести до серйозних ускладнень у вигляді смертельно небезпечних захворювань для тварини і людини.

Небезпеки

Найчастіше собаки і кішки страждають від бліх. Але сучасна наука зробила крок в цьому плані далеко вперед і придумала масу варіантів щоб швидко і без наслідків для тварини позбавлятися від паразитів. А спеціальні засоби можуть на 99% відсотків уберегти від бліх.

Велика небезпека ховається за кліщами, які ваша тварина може принести з прогулянки в парку або лісі. Іксодовий кліщ не спить від березня до листопада і в будь-яку хвилину може виявитися на шкірних покривах вашого вихованця.

Після укусу собаки є ризик захворіти на піроплазмоз. Це досить небезпечна хвороба, яка в разі відсутності лікування практично завжди призводить до загибелі тварини.

У кішок укус кліща може стати причиною розвитку гемобартонелльозу, який призводить до порушень імунної системи. Згодом це призводить до супутніх вірусних захворювань і виснаження котячого організму.

Як захистити тварину від паразитів і зробити його організм стійким до небезпечних укусів бліх і кліщів?

Засоби захисту

Профілактичні заходи - це кращий варіант уникнути небезпечних захворювань, які завдають шкоди здоров'ю вашого вихованця. Кожне засіб відрізняється формою і механізмом дії, але всі мають інсектоакарицидний вплив і захищають собаку і кішку від укусів і зараження.

Краплі

У будь-якій ветеринарній аптеці в першу чергу пропонують саме цей простий і недорогий засіб від паразитів. Лікарі рекомендують обробляти холку тварини щомісяця в теплу пору року.

Щоб тварина не змогло злизати препарат його наносять виключно на холку в район між лопатками. Для собак понад 30 кг рекомендується наносити засіб уздовж всього хребта.

Більшість препаратів паралізує кліщів, а також запобігає ризику зараження піроплазмозом. Для боротьби з блохами добре підходять засоби в складі яких є s-метопрен. Він довгий час захищає тварину від повторного зараження.

У період використання препаратів необхідно дотримуватися деяких правил:

  • не мити тварину за два дні до і після обробки;
  • строго дотримуватися дозування;
  • просто розподілити вміст без використання рук і інших предметів для нанесення.

Нашийники

Засоби пролонгованої дії. В процесі їх виготовлення полімерну стрічку обробляють діючими речовинами, які в процесі носіння потрапляють на шкіру і шерсть тварини.

Виріб вимагає постійного носіння та не заважає тварині вести повноцінний спосіб життя.

Спреї

Засоби для миттєвого захисту тварини. Як правило, час дії однієї обробки - місяць. Але при цьому це досить зручна форма випуску, так як ни легко можна обробити підстилку, будиночок, або вольєр тварини. Також в магазинах можна знайти спреї, які доглядають за шерстю кішок та собак і роблять її блискучою.

При обробці тварини спреєм необхідно дотримуватися певних заходів безпеки і проводити процедуру або на відкритому повітрі або в добре провітрюваному приміщенні.

Таблетки

Це остання розробка вчених, яка при попаданні в шлунок, всмоктується в кров і таким чином захищає тварину. Таблетки випускаються з різним терміном дії. В середньому він не перевищує 3 місяців. При прийомі таблеток важливо бути впевненим, що шлунково-кишковий тракт тварини не страждає від захворювань.

В інтернет-магазині PetsLike ви знайдете не тільки якісні корми, а й засоби захисту від паразитів. Незалежно від вибору засобу, тварина отримає надійний захист від бліх і кліщів. Всі засоби прості у використанні, безпечні для здоров'я тварини і людини.

Як кішки вибирають з ким спати?
Як кішки вибирають з ким спати?
Читати більше
Догляд за цуценятами
Догляд за цуценятами
Читати більше
Як вибрати корм для вашого кошеня?
Як вибрати корм для вашого кошеня?
Читати більше