UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Все про породу собак Хаскі: характер, особливості породи, раціон

Чимало потенційних власників собак обирають собі улюбленця за зовнішністю. І, звичайно ж, блакитноока порода собак хаскі лідирує в списку розкішних тварин. Вони ефектно виглядають поруч, посміхаються з фотографій в чужих блогах і здаються найчудовішими, найвеселішими й безпроблемними собаками. Однак у всіх різне поняття ідеального чотирилапого друга, а за красивою картинкою ховаються регулярні:

  • догляд,
  • тренування,
  • конкретне харчування,
  • час, який важливо приділяти своєму пухнастику.

Ви готові до такого плану дій? Подивімося, що потрібно знати тим, хто вирішив дізнатися, чи легкий у хаскі характер!

Ваш перший і найважливіший друг у відносинах з хаскі – це дисципліна. Важливо, щоб собака вас слухалась. Не варто чекати від неї олімпійських перемог, це не спортсмен. Адже не дарма в соцмережах постійно зустрічаються пости про те, як втік найкращий в світі друг і найчастіше – це хаскі.

Вони волелюбні й легко відволікаються на інших тварин, особливо дрібних, яких легко сплутати з «мисливською» живністю: білкою, кроликом або ж звичайною кішкою. Тому вам знадобиться сила волі та міцний поводок. Або власна територія, де собака зможе досхочу гасати, але залишиться вдома.

Які у хаскі особливості породи? Ця собака потребує компанії. Якщо у вас вже є інші тварини (до дрібних товаришів собаку потрібно добре підготувати) або ви зможете завести відразу двох цуценят – чудово! В іншому випадку собака перебере на себе всю вашу увагу. Хаскі не створені для довгих чекань. Якщо ви цілими днями пропадаєте на роботі – подумайте ще раз, можливо, вам більше підійде інша порода собак?

Хаскі – це не виключно упряжка чи лише милий домашній улюбленець чи яскравий призер виставок. Хаскі – це все й одразу. Їм подобається ганяти в упряжці з іншими хаскі, тому варто подумати про клуб, їй хочеться любові й тепла і вашої турботи. Вони готові брати участь в різних виставках та походах хоч на край світу. Хаскі – це повноцінність і стабільність. І її майбутнє у ваших руках!

Характер хаскі: любити, не можна переробити

Хаскі розумні та хитрі. При цьому вони цінують свою незалежність й дуже вперті. Вони народжуються з особливим характером, але пом’якшити гострі кути можна способом дбайливих та постійних тренувань уже з раннього віку.

Улюблена частина життя кожного хаскі – бігти стрімголов, розсікати лапами вітер і в цей час вся його відданість й любов до господаря можуть злегка потьмяніти. Хаскі доброзичливі й люблять ігри з іншими собаками, людьми й малюками.

Як хаскі ставляться до дітей? З теплом та дуже лагідно! Так, через потужну орієнтацію на людину, цю породу не можна садити на ланцюг для охорони будинку чи інших об'єктів, і тим більше – вчити нападати на людину. Агресію (що буває вкрай рідко) тварини можуть проявляти під час конфлікту в упряжці.

За дверима квартири, де живе хаскі, рідко почуєш гавкіт. Але ось повити, як напіввовк – легко.

Увага: шерсть! Як доглядати за хаскі?

Густа, м'яка та пухнаста шерсть хаскі викликає захват. А за такою красою потрібно ретельно доглядати. Господар повинен з дитинства вичісувати шерсть цуценяти спеціальною щіткою: щодня. У пів року – двічі на тиждень. А з року знову щодня або хоча б раз на два дні. Якщо у вас хаскі, догляд за шерстю може стати для вас справжньою медитацією!

Для миття варто придбати спеціальний шампунь, але банний день можна проводити раз на рік і не частіше. Адже ця порода не створена для регулярних водних процедур. Однак протирати лапи та живіт після болота можна.

Вушка хаскі, як слабке місце, ретельно й обережно чистимо ватними паличками (можна змочити водою або перекисом водню). І не забуваємо про періодичний огляд тварини: чи не завелися у пухнастика блохи, паразити, чи раптом не причепилися кліщі після довгої прогулянки.

Як вибрати правильний раціон для хаскі?

Оцінивши немаленькі габарити, можна припустити, що раціон представника цієї породи потягне на цілу сім'ю. Однак це хибна думка для тих, хто знає все про хаскі: насправді тварина їсть мало. Частіше ніж голод, їх мучить спрага. Тому чиста вода в мисці – це закон.

Хаскі перебувають в постійному русі, тому харчування має поповнювати витрачену енергію на фізичне навантаження, живити м'язи й захищати скелет.

Інші породи можуть харчуватися білково-вуглеводними кормами завдяки особливостям організму. Хаскі – майже-вовки, тому обмін речовин у них білково-жировий. Забиті каші – не для цих собак. Їхній раціон повинен містити мінімальну кількість вуглеводів.

Система годування така: спочатку прогулянка на порожній шлунок, потім корм вдома та відпочинок. Краще одразу підібрати якісний раціон, адже поєднання їжі «зі столу» і придбаних гранул може тільки нашкодити організму тварини.

Хвороби хаскі

Перш ніж вибрати цуценя, а маленькі собаки хаскі викликають закоханість з першого погляду – заводчики рекомендують уважно переглянути документи його батьків. Адже генетичні захворювання хаскі передаються у спадок і якщо в роду були відхилення, є ймовірність, що здоров'я малюка також може бути під загрозою.

Мова йде про проблеми з щитоподібною залозою та ендокринною системою (діабет). Своєю чергою це б'є по загальному стану імунітету – собака легше може підхопити інфекцію і загалом поводиться мляво та втомлено.

Якщо у вас хаскі – також варто звернути увагу на стан серцевої та нервової систем та судин, проблеми зі скелетом й дерматологічні інфекції.

Серед серйозних захворювань породи виділяють епілепсію. Перші напади у вигляді судом та втрати свідомості можуть проявитися після пів року і до трьох років. Дегенеративна мієлопатія руйнує нервову тканину, через що тварині важко швидко пересуватися, вона частіше лежить, ніж встає і тягне задні лапи.

Дбати потрібно і про красиві очі хаскі: регулярно промивати їх або використовувати краплі, прописані ветеринаром.

Безсумнівно, навіть зваживши всі «за» і «проти», ви все одно залишитеся в рядах прихильників хаскі. З цією собакою на вас чекає захоплива пригода довжиною в цікаве та активне, стрибучо-бешкетливе, не завжди слухняне, але дуже любляче собаче життя. Ні, набагато довше, адже спогади залишаються з нами назавжди!

Собака не їсть: що робити?
Собака не їсть: що робити?
Читати більше
Кішка не їсть: що робити?
Кішка не їсть: що робити?
Читати більше
Що робити, якщо кіт спить весь день?
Що робити, якщо кіт спить весь день?
Читати більше